Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al PNL

"Uneori, istoria partidului nostru s-a confundat cu istoria ţării. Astăzi, când România trece prin momente de grea cumpănă, urmaşii Brătienilor sunt gata să-şi asume răspunderea unei bune şi cinstite guvernări".

Adăugat: 20 Mai 2015
Ultima actualizare:20 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al PNL. Sursa: PNL
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal împlineşte săptămâna asta 140 de ani de la infiinţare.

O săptămână liberală, care se deschide astăzi cu un concert aniversar la Opera Română, al cărui invitat de onoare este preşedintele Klaus Iohannis.

La eveniment vor participa 950 de persoane, membri PNL, dar şi importanţi oameni de cultură, jurnalişti, formatori de opinie, conducători ai unor instituţii din mediul socio-economic. 

Prefaţăm şi noi la "Apel matinal" săptămâna liberală împreună cu preşedintele de onoare al primului partid politic din România, Mircea Ionescu-Quintus.   

Reporter: Bună-dimineaţa, domnule preşedinte. 

Mircea Ionescu-Quintus: Sărut-mâna şi vreau să vă spun că de aproape 90 de ani eu nu m-am dezlipit de radioul nostru românesc. 

Reporter: Vă mulţumim foarte mult. La mulţi ani la 140 de ani de la înfiinţarea PNL, primul partid politic din România. La 98 de ani, sunteţi preşedinte de onoare al partidului şi liberal de 80 de ani? 

Mircea Ionescu-Quintus: De 80 de ani sunt în partidul acesta. Viaţa mea în aceşti 80 de ani s-a confundat cu viaţa partidului nostru, încât facem o sărbătorire comună. 

Reporter: Cum a contribuit Partidul Liberal sau mai degrabă spiritul liberal la modernizarea statului român în perioada interbelică?

Mircea Ionescu-Quintus: Uneori, istoria partidului nostru s-a confundat cu istoria ţării. Şi astăzi, când România trece prin momente de grea cumpănă, urmaşii Brătienilor sunt gata să-şi îndeplinească din nou îndatoririle şi să-şi asume răspunderea unei bune şi cinstite guvernări. Aşa să ne ajute Dumnezeu! 

AUDIO Interviu cu Mircea Ionescu Quintus

Reporter: La distanţă de 140 de ani de al înfiinţarea partidului, cât de modern este Partidul Naţional Liberal astăzi şi cum poate contribui la integrarea completă a democraţiei în România?

Mircea Ionescu-Quintus: Noi, atât cât am putut, ni l-am însuşit pe domnul preşedinte Iohannis, l-am propus unic candidat, ne-am zbătut şi, împreună cu majoritatea poporului român, l-am trimis în fruntea ţării, ţară care are azi atâta nevoie de un conducător hotărât, corect şi bun român. 

Reporter: Credeţi că este liberalismul un model pentru tinerii din ziua de astăzi? 

Mircea Ionenscu-Quintus: Din câte ştiu eu, şi ştiu că-s foarte, foarte mulţi tineri în ultima vreme şi mai ales în ultimele şase luni, de când s-a produs schimbarea aceea în alegerea preşedintelui, foarte, foarte mulţi tineri se înscriu în Partidul Naţional Liberal, ceea ce înseamnă că împartăşesc valorile morale, politice şi sociale ale partidului nostru. Şi asta mai înseamnă, cum am zis eu la un moment dat despre partidul nostru, bătrânul şi mereu tânărul nostru partid. Ne întinerim şi întreaga forţă politică a partidului nostru se aşază pe nişte oameni care sunt în jurul vârstei de 50 de ani. 

Reporter: Aşa cum întineriţi şi dumneavoastră... 

Mircea Ionescu-Quintus: Eu sunt o excepţie care întăreşte regula.Autor:
Simona Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza