Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO

"NATO poate răspunde întotdeauna apelurilor oamenilor care au nevoie de ajutor, aşa cum s-a întâmplat în Libia, unde Alianţa îşi continuă misiunea, care nu ar fi avut atât succes dacă nu ar fi fost tehnologiile din SUA".

Adăugat: 30 Mai 2011
Ultima actualizare:30 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Misiunea "Protecţie unită" a NATO în Libia şi-a atins scopul, a declarat, luni,  secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la sesiunea de vară a  Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Varna, în Bulgaria.


Tema principală a alocuţiunii secretarului general al NATO a fost misiunea Alianţei în Libia.


Rasmussen a remarcat că în decurs de o lună NATO a înregistrat un progres uriaş în această misiune.


"Asuprirea poporului de către Ghaddafi se apropie de sfârşit", a adăugat secretarul general al Alianţei şi a subliniat că a devenit o certitudine faptul că liderul libian trebuie să plece.


În opinia lui Rasmussen, este necesară şi o decizie politică privind situaţia din Libia, care însă trebuie luată de popor. Secretarul general al NATO consideră că în ultimii ani Alianţa s-a dezvoltat foarte mult, fapt care se datorează noilor state membre, care au adus puncte de vedere noi şi idei naţionale în conducerea NATO.


Anders Fogh Rasmussen a menţionat că partenerii au o importanţă deosebită, iar Alianţa contează enorm pe sprijinul lor.


"NATO poate răspunde întotdeauna apelurilor oamenilor care au nevoie de ajutor, aşa cum s-a întâmplat în Libia, unde Alianţa îşi continuă misiunea, care nu ar fi avut atât succes dacă nu ar fi fost tehnologiile din SUA", a spus secretarul general al NATO.


Cheltuielile militare presupuse de această operaţiune sunt la un nivel scăzut, ceea ce o face şi mai reuşită.


Toate statele membre ale Alianţei trebuie să conştientizeze cât de importantă este apărarea şi de aceea cheltuielile trebuie canalizate spre tehnologii înalte, fiecare aliat angajându-se să contribuie la dezvoltarea NATO.


Misiunea militară în Libia este cel mai puternic mesaj care poate fi transmis celor care intervin în libertatea oamenilor. Este necesar ca angajamentele asumate de NATO să fie respectate de la început până la sfârşit, ceea ce este este valabil şi astăzi, în special în cazul Libiei", a mai spus Anders Fogh Rasmussen.

 

Material realizat de Agenţia de presă Rador
 Autor:
Rador
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza