Rovana Plumb:Limitarea deficitelor trebuie însoţită de investiţii

Prezentă, sâmbătă, la Galaţi, vicepreşedintele grupului socialiştilor din Parlamentul European, Rovana Plumb, a tras un semnal de alarmă în legătură cu absenţa consultărilor dintre putere şi opoziţie cu privire la deciziile luate , vineri, la Bruxelles.

Adăugat: 10 Decembrie 2011
Ultima actualizare:10 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La conferinţa de presă, Rovana Plumb a subliniat că România trebuie să includă, în acordul pe care îl va ratifica şi obligaţia unui plan de investiţii clar pentru crearea de locuri de muncă, precum şi supraveghere fiscală din partea Parlamentului.

"Nu este posibil să continuăm politicile de austeritate din prezent fără să încercăm să cream şi locuri de muncă! Doar tăind, romanii nu vor putea să suporte costul tot mai mare al vieţii. Suntem de acord cu reducerea deficitelor, pentru că acestea creează un dezechilibru major în economie. Să nu uităm totuşi că marile datorii au fost create în ultimii ani, de către actuala guvernare, care a contractat datorii în valoare de zeci de miliarde de euro!" a atras atenţia Rovana Plumb.

Eurodeputatul PSD a susţinut că România are nevoie de un plan de investiţii interne, care să asigure crearea de locuri de muncă.

Vicepreşedintele PSD a criticat lipsa consultărilor înainte de definirea mandatului cu care  preşedintele Traian Băsescu a mers la Bruxelles.

"Fiind un subiect cu implicatii majore si pe termen lung pentru Romania, consultarea cu toate fortele politice, cu societatea civila era absolut obligatorie. A fost, din partea preşedintelui României, o dovada de iresponsabilitate", a susţinut aceasta.

De asemenea, Rovana Plumb  consideră că ratificarea acordului interguvernamental semnat la Bruxelles, se poate face rapid, în Parlament, în baza articolului 148 din Constituţie.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza