Mihail Boldea, audiat de procurorii DIICOT

Deputatul Mihail Boldea este audiat de procurorii DIICOT din Galaţi.

Adăugat: 28 Martie 2012
Ultima actualizare:28 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mihail Boldea era aşteptat de miercuri dimineaţă, la sediul DIICOT Galaţi, dar deocamndată nu există nicio informaţie oficială, cu privire la locul unde s-ar fi aflat după părăsirea arestului Poliţiei.

El este însoţit de avocatul său, George Moloman.

Potrivit unor surse judiciare, citate de corespondentul RRA Maria Măndiţă, deputatul ar fi fost dus la DNA, pentru clarificarea unei plângeri depuse pe numele procurorului care îl anchetează.

Între timp, inspectorii ANI au declanşat verficări în cazul deputatului, care ar deţine acţiuni la cinci firme, fără a fi făcut precizările necesare, în declaraţia de avere.

Instanţa supremă a confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis în 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta fiind dus în arestul IPJ Galaţi.

Decizia instanţei supreme de arestare preventivă a deputatului Mihail Boldea a fost contestată cu recurs, care va fi judecat în 2 aprilie, la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

În 16 martie, Boldea a fost la DIICOT,  a doua zi el plecând din România cu maşina până în Turcia, de unde a luat un avion către Kenya.

În 20 martie, Camera Deputaţilor a emis aviz de reţinere, arestare şi percheziţie în cazul Boldea, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei, respectiv a procurorului general al României.

Boldea anunţa presa în 23 martie că va veni el în România, nefiind cazul să meargă Poliţia după el.

Deputatul a fost adus marţi în ţară, cu o cursă KLM de la Amsterdam, fiind preluat de o escortă a Poliţiei de la Aeroportul Otopeni şi dus direct la instanţa supremă, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT Galaţi au început urmărirea penală şi împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani.

Anchetatorii spun că Mihail Boldea, în urmă cu o lună, şi-a vândut casa în care locuia tatălui său şi i-a donat trei apartamente lui Ştefan Boldea.Autor:
Maria Măndiţa
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
28 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza