Iohannis despre Liviu Dragnea: Retragerea din Guvern mi se pare un răspuns adecvat la condamnare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că nu a discutat cu premierul Ponta în legătură cu o propunere care să vizeze funcţiile pe care Liviu Dragnea le-a deţinut în Guvern.

Adăugat: 16 Mai 2015
Ultima actualizare:16 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Întrebat  dacă a discutat cu premierul Ponta despre retragerea vicepremierului Dragnea din funcţiile deţinute în Executiv, în urma condamnării acestuia la un an cu suspendare, preşedintele Iohannis a răspuns că e posibil să se întâlnească cu acesta poate în cursul zilei de azi, sau cel târziu până luni.

Şeful statului a calificat drept "un răspuns adecvat", decizia lui Liviu Dragnea de a demisiona din toate funcţiile deţinute în Executiv.

"Nu am discutat încă, probabil azi, cel târziu luni, vom avea o discuţie pe această temă. Însă, retragerea din Guvern mi se pare un răspuns adecvat la condamnare", a afirmat Klaus Iohannis.

De menţionat că Liviu Dragnea a demisionat, vineri, şi din funcţia de preşedinte executivt al Partidul Social Democrat.

Instanţa Supremă l-a condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", cu un termen de încercare de trei ani.

Decizia nu este definitivă.

Dragnea a spus că se consideră nevinovat.

"Mă consider nevinovat. Cu toate astea,  am luat act de decizia instanţei de astăzi, i-am prezentat primului ministru demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice.  Luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv", a declarat Dragnea, vineri, la conferinţa de presă.

El a precizat că nu înţelege motivarea deciziei de condamnare a sa în dosarul Referendumului şi că această decizie creează un precedent periculos.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
16 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza