AUDIO Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea şi-a anunţat demisia, după condamnarea sa la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

Adăugat: 15 Mai 2015
Ultima actualizare:15 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea
trimite pe mail

Liviu Dragnea a anunţat, într-o declaraţie de presă, că a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

El şi-a anunţat totodată şi demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, pe care o va pune pe masa conducerii partidului, luni.

Dragnea a spus că se consideră nevinovat.

"Mă consider nevinovat. Cu toate astea,  am luat act de decizia instanţei de astăzi, i-am prezentat primului ministru demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice.  Luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv", a anunţat Dragnea.

El a precizat că nu înţelege motivarea deciziei de condamnare a sa în dosarul Referendumului şi că această decizie creează un precedent periculos.

"Recunosc că nu înţeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, e o decizie pe care o repsect, în schimb rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus şi le pun în continuare publice:  Cum se mai  poate face campanie electorală  în România,  în condiţiile în care prezenţa la vot poate fi considerată folos  necuvenit, există acum creat un precedent pericolus pentru oricine poate face campanie electorală indiferent la ce nivel, există un precendet pericolus care poate afecta,  în opinia mea,  democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii sa vină la vot. De asemenea,  poate apărea în mentalul colectiv impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva rău, ceva greşit sau ceva condamnabil", a susţinut Dragnea.

AUDIO Declaraţia lui Liviu Dragnea,  de la sediul PSD.

Instanţa a luat "o decizie simbolică"

La aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că instanţa supremă a luat o decizie simbolică de condamnare juridică a unei acţiuni politice şi, practic, a mai spus el, de condamnare a tuturor românilor care au au votat la referendum.

"Dacă se aplică regula din acest dosar, şi anume aceea că îndemnând oamenii să vină la vot comiţi o faptă penală, cu siguranţă toate scrutinurile de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific. Am văzut primele reacţii la fel de uimite şi ale liderilor aflaţi acum în opoziţie, pentru că toţi ne gândim cum o să facem campanie electorală fără să îndemnăm oamenii să vină la vot", a spus Victor Ponta.

În cursul diminetii, ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a fost la Palatul Victoria pentru discuţii cu premierul Victor Ponta.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat, vineri,  la un an de închisoare cu suspendare pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, care este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.
Autor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza