Gabriel Oprea nu demisionează

Ministrul de interne, vicepremierul Gabriel Oprea, nu va demisiona, în contextul decesului poliţistului din coloana sa oficială.

Adăugat: 27 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, ministrul de interne, vicepremier
trimite pe mail

El a făcut această precizare într-un comunicat de presă emis aseară, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la o conferinţă de presă, că s-a întâlnit cu Gabriel Oprea şi l-a sfătuit să demisioneze, din cauza modului defectuos în care a fost gestionată comunicarea în această problemă.

Gabriel Oprea afirmă că nu se consideră vinovat, iar implicaţiile acestor declaraţii nu sunt instituţionale, ci au exclusiv natură politică.

"La un moment dat coloana s-a oprit, nu am văzut accidentul, nu am ştiut că a fost vorba despre un accident. Am văzut doar maşina din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti alergând. Unul ne-a făcut semn să continuăm deplasarea. Maşina de Poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. Apoi am aflat ce s-a aflat", a spus Oprea, ieri, într-o declaraţie de presă.

Gabriel Oprea a mai susţinut că imediat după aceea a solicitat prezenţa SMURD şi a cerut să fie permanent informat despre soarta politistului Bogdan Gigină .

"Am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru savarea vieţii lui Bogdan Gigină. Speculaţiile că aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire nelegal, vă asigur că sunt neîntemeiate", a susţinut ministrul Gabriel Oprea.

De menţionat că ieri, PNL a anunţat că va depune la Senat o moţiune simplă la adresa vicepremierului şi că doreşte înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la accidentul de săptămâna trecută.

De cealaltă parte, PSD a precizat că nu va avea o abordare politică în acest caz.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza