PNL ameninţă cu moţiunea simplă împotriva lui Gabriel Oprea

PNL intenţionează să depună o moţiune simplă la Senat la adresa vicepremierului Gabriel Oprea.

Adăugat: 26 Octombrie 2015
Ultima actualizare:26 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga
trimite pe mail

Co-preşedintele liberal, Vasile Blaga, a anunţat că mâine, senatorii liberali doresc să depună o moţiune simplă împotriva ministrul de interne, gabriel Oprea.

De asemenea, Blaga a mai precizat că, tot mâine senatorii liberali vor solicita Comisiei de Apărăre să ceară audieri în cazul lui Gabriel Oprea în legătură cu accidentul în care şi-a pierdut viaţa politistul Bogdan Gigină, aflat în escorta acestuia.

"La Senat am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem mâine o moţiune simplă pe această temă şi Comisia de apărare să ceară audieri în acest caz, tocmai pentru a vedea cum se prezintă situaţia reală". Vasile Blaga

Prezentă la acelaşi eveniment, Alina Gorghiu, a precizat că şi deputaţii liberali vor discuta, astăzi, posibilitatea constituirii unei comisii de anchetă privind acest accident.

"În acest moment ştim că nu există urmărire penală împotriva domnuluil Oprea, motiv pentru care urmărirea fiind in rem nu văd de ce nu se poate propune o comisie de anchetă pentru a putea analiza toate aspectele care ţin de abuzul în funcţie, abuzul în putere referitoare la acest accident asupra căruia nu vrea nimeni să dea din partea Guvernului lămuriri. Va fi de asemenea o propunere de audiere a acestui ministru în faţa comisiei care cercetează abuzurile. (...) O să propunem şi la Cameră şi la Senat acelaşi lucru. Mai avem o propunere pentru săptămâna viitoare, pentru luni, la ora primului ministru în Parlament cu tema lămuririi de către Ponta care nu face decât să atace în loc să lămurească această speţă", a declarat copreşedintele PNL

Deputaţii liberali vor mai propune şi audierea vicepremierului în faţa Comisiei pentru abuzuri şi vor mai dori ca săptămâna viitoare, luni, la Ora premierului în Parlament, Victor Ponta să ofere explicaţii privind acest caz.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
26 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza