Dragnea: Dacă premierul consideră că Gabriel Oprea trebuie demis, are instrumentul constituțional

Liviu Dranea susține că întârzierea explicaţiilor din partea Ministerului de Interne a fost o greşeală de comunicare. El admite că premierul are instrumentul constituțional pentru demiterea ministrului Oprea, dacă consideră că trebuie demis.

Adăugat: 26 Octombrie 2015
Ultima actualizare:26 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

PSD nu va avea o abordare politică în cazul poliţistului decedat într-un accident rutier, în timp ce făcea parte din coloana oficială a ministrului de interne Gabriel Oprea.

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a afirmat, astăzi, că procurorii au la dispoziţie toate informaţiile pentru a stabili adevărul.

El a admis, însă, că întârzierea explicaţiilor din partea Ministerului de Interne a fost o greşeală de comunicare.

"Cred că instituţiile respective trebuiau să aibă o poziţie foarte rapidă. Nu gestionez eu comunicarea, este un punct de vedere. În ceea ce priveşte eventuale demisii, care ar trebui să fie date sau asumate, repet, este o problemă strict legată de cei care ar trebui sau nu să-și dea această demisie. Iar în ceea ce priveşte retragerea sprijinului politic sau nu, răspunsul este foarte clar: dacă premierul consideră că domnul vicepremier Gabrile Oprea trebuie să fie demis, are instrumentul constituţional. Este o întrebare pe care trebuie să o puneţi primului ministru Victor Ponta", a spus Liviu Dragnea.

Ministrul Gabriel Oprea a făcut, astăzi, la 6 zile după accident, primele declaraţii referitoare la acest caz, negând speculaţiile, potrivit cărora, s-ar fi folosit abuziv de această metodă de deplasare.

VEZI DECLARAȚIILE MINISTRULUI GABRIEL OPREA

Liberalii s-au declarat nemulţumiţi de aceste explicaţii, ei cer în continuare demisia ministrului de interne şi au anunţat că intenţionează să depună o moţiune simplă la Senat la adresa vicepremierului Gabriel Oprea.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza