AUDIO Gabriel Oprea: Am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru salvarea vieţii lui Bogdan

Ministrul de interne, Gabriel Oprea a spus azi, într-o declaraţie de presă, că nu a ştiut despre accidentul politistului aflat în coloana oficială, decât după ce maşina sa a trecut de locul accidentului.

Adăugat: 26 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, ministrul de Interne, vicepremier
trimite pe mail

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea a explicat că accidentul s-a produs în timpul unei deplasări în scop profesional şi a precizat că aceste detalii au fost puse la dispoziţia Parchetului.

Vicepremierul a mai arătat că a aflat despre producerea unui accident abia după ce a trecut maşina sa de locul cu pricina.

"La un moment dat coloana s-a oprit, nu am văzut accidentul, nu am ştiut că a fost vorba despre un accident. Am văzut doar maşina din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti alergând. Unul ne-a făcut semn să continuăm deplasarea. Maşina de Poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. Apoi am aflat ce s-a aflat", a spus Oprea

Gabriel Oprea a mai susţinut că imediat după aceea a solicitat prezenţa SMURD şi a cerut să fie permanent informat despre soarta politistului Bogdan Gigină .

"Am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru savarea vieţii lui Bogdan Gigină. Speculaţiile că aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire nelegal, vă asigur că sunt neîntemeiate", a susţinut ministrul Gabriel Oprea.

AUDIO Declaraţia integrală a ministrului Gabriel Oprea

Este prima sa apariţie publică după accidentul de acum şase zile în care şi-a pierdut viaţa un poliţist ce ar fi făcut parte din coloana sa oficială.

Conferinţa de presă vine şi după ce, ieri, preşedintele  Klaus Iohannis a solicitat clarificarea acestui caz care a stârnit multă emoţie publică.

Atât premierul Victor Ponta cât şi ministrul de interne ar trebui să dea explicaţii urgent! - a spus şeful statului. Explicaţii cu privire la motivul pentru care vicepremierul ar fi beneficiat de coloana oficială în acel moment au solicitat şi participanţii la un miting de protest care a fost organizat ieri în Bucureşti.

Ministerul de Interne a transmis ieri un comunicat în care a menţionat că, potrivit legii, "reprezentanţii săi, inclusiv ministrul afacerilor interne nu pot face declaraţii publice sau prezenta detalii privind acest subiect până la finalizarea anchetei".

Cauzele şi împrejurările producerii accidentului sunt cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Astăzi sunt programate noi audieri.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Radiojurnal
Adăugat:
26 Octombrie 2015
Ultima actualizare:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza