Congresul UDMR a decis revenirea la prezidiul executiv

Al XIII-lea Congres al UDMR s-a încheiat, sâmbătă, cu adoptarea unor rezoluţii prin care Uniunea vrea să transmită un mesaj generaţiei tinere.

Adăugat: 18 Aprilie 2015
Ultima actualizare:18 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Congresul l-a reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Kelemen Hunor şi a aniversat împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că Uniunea va promova o nouă politică, prin care doreşte să păstreze încrederea comunităţii maghiare şi să o recâştige acolo unde a pierdut-o.

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR va transmite un nou mesaj tinerei generaţii.

"Pentru a câştiga încrederea tinerilor, generaţiei care nu are o amintire directă despre comunism, despre dictatură şi tot ce s-a realizat, tot ce am obţinut în această perioadă de 25 de ani pentru ei înseamnă normalitatea, înseamnă ceva natural şi au alte aşteptări, alte deziderate, la care noi trebuie să găsim răspunsurile adecvate", a spus Kelemen Hunor.

Principalele modificări aduse de Congres la statut se referă la desfiinţarea funcţiei de vicepreşedinte politic şi revenirea la formula de conducere veche, a prezidiului executiv, componenţa acestui for probabil stabilită la vară, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Péter Kovács, şanse mari de a ajunge preşedinte executiv al UDMR

Kelemen Hunor spunea că pentru funcţia de preşedinte executiv şanse mari le are actualul secretar general Péter Kovács.

Amintim că cea de-a doua zi a Congresului UDMR a fost dedicată aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Uniunii şi pentru prezentarea şi adoptarea documentelor Congresului.

Este vorba de modificarea statutului şi a programului politic al UDMR.

Uniunea vrea să promoveze o politică nouă, care să o apropie mai mult de cetăţeni şi să transmită un mesaj nou generaţiei tinere.

Tot astăzi, va fi proiectat un film documentar, intitulat "UDMR - împreună, de 25 de ani", şi vor fi înmânate distincţiile "UDMR la 25 de ani", liderilor centrali ai Uniunii.

Amintim că vineri, în prima zi a Congresului, Kelemen Hunor a fost reales preşedinte al UDMR

Acesta îşi doreşte ca Uniunea să rămână cea mai importantă forţă politică a comunităţii maghiare.

"Noi dorim să fim cea mai importantă forţă politică în cadrul comunităţii maghiare, aşa cum am fost 25 de ani, şi sunt convins că vom reuşi să păstrăm încrederea şi suţinerea electoratului nostru şi în continuare", a declarat liderul UDMR.

De menţionat că, în  prima zi a Congresului, au fost prezenţi premierul Victor Ponta, liderii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, reprezentanţi ai autorităţilor din Ungaria, personalităţi  politice din Uniunea Europeană.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj Congresului UDMR, în care pledează pentru o politică bazată pe profesionalism şi bună guvernare, iar liderul PSD, premierul Victor Ponta, a încurajat Uniunea să continue dialogul politic şi interetnic.

Din opoziţie, co-preşedintele PNL Vasile Blaga propune Uniunii un parteneriat pentru zece ani, care să ducă la progresul României.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza