Kelemen Hunor, reales la șefia UDMR

Prioritatea lui Kelemen Hunor, ales pentru un nou mandat la șefia UDMR, este învăţământul în limba maternă.

Adăugat: 17 Aprilie 2015
Ultima actualizare:17 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor la Congresul UDMR. Sursa: udmr.ro
trimite pe mail

UPDATE 2 Kelemen Hunor a fost reales preşedinte al UDMR la Congresul Uniunii desfăşurat la Cluj-Napoca.

Cu 575 de voturi pentru şi 10 împotrivă, Kelemen Hunor a obţinut un nou mandat de preşedinte al UDMR.

El a fost singurul candidat, iar în discursul său a arătat că acum Uniunea nu se gândeşte la guvernare, poate că acest moment va veni, ci este preocupată de consolidarea comunităţii maghiare din România.

Prioritatea Uniunii este învăţământul în limba maternă, a mai spus Kelemen Hunor în discursul său în care şi-a prezentat candidatura la şefia Uniunii.

UPDATE 1 Kelemen Hunor a declarat, înaintea începerii votului, că adevăraţii aliaţi ai Uniunii Democrate Maghiare din România  au fost întotdeauna maghiarii, iar în afara Uniunii nu există nicio alternativă în domeniul reprezentării etnice.

Acesta le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa schimbării Uniunii, dar şi a comunicării şi solidarităţii, atât în interiorul formaţiunii, cât şi în afara sa.

"Eu vreau să fiu în fruntea unei Uniuni care îşi propune în continuare să reprezinte interesele comunităţii maghiare din România, să o fortifice, să organizeze societatea maghiară din Transilvania. Noi nu ne pregătim acum pentru guvernare, nu ne concentrăm asupra şanselor legate de aceasta, ci avem în vedere consolidarea comunităţii noastre, căci adevăraţii noştri aliaţi au fost întotdeauna maghiarii", a declarat Kelemen Hunor, care este unicul candidat la aceste alegeri.

Acesta a precizat că Uniunea trebuie să ţină cont, în acelaşi timp, şi de părerea acelor membri ai comunităţii care nu au încredere în ea, nu doar de cei care i-au fost alături în ultimii 25 de ani.

UPDATE Delegaţii la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca dezbat modificările ce vor fi aduse statutului Uniunii, astfel încât să îi permită acesteia să ajungă cu un mesaj nou la tânăra generaţie.

Va avea loc, apoi, votul secret pentru alegerea preşedintelui UDMR.

Kelemen Hunor, care este singurul candidat pentru un nou mandat de preşedinte al UDMR, a declarat în plenul Congresului că nu crede în vinovăţia fostului ministru al comunicaţiilor, Zsolt Nagy, care este închis, şi că speră să îl vadă cât de curând în libertate.

Despre fostul deputat Attila Markó, care se află la Budapesta şi care este cercetat de justiţia română, Kelemen Hunor a spus că este solidar cu el, deoarece crede că este nevinovat.

Kelemen Hunor a mai spus că miza Congresului este adoptarea unei politici mai apropiate de cetăţeni.

VEZI discursul lui Kelemen Hunor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj Congresului, în care pledează pentru o politică bazată pe profesionalism şi bună guvernare, iar liderul PSD, premierul Victor Ponta, a încurajat Uniunea să continue dialogul politic şi interetnic.

Din opoziţie, copreşedintele PNL Vasile Blaga propune Uniunii un parteneriat pentru zece ani, care să ducă la progresul României.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza