Vasile Dâncu: România a crescut în ultimii 26 de ani, dar nu s-a dezvoltat

Vicepremierul Vasile Dâncu susţine că în România este nevoie de parteneriate teritoriale.

Adăugat: 31 Octombrie 2016
Ultima actualizare:31 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Dâncu, vicepremier
trimite pe mail

România a crescut în ultimii 26 de ani, dar nu s-a dezvoltat, a declarat astăzi vicepremierul Vasile Dâncu.

O evoluţie similară au avut şi oraşele ţării, cărora le-a lipsit însă o planificare teritorială coerentă şi profesionistă, a mai spus demnitarul, la un eveniment dedicat semnării unor parteneriate între autorităţile publice şi locale, între mediul de afaceri şi cel academic, pentru realizarea unei strategii de dezvoltare a teritoriului pe termen mediu şi lung.

Vasile Dâncu, despre elemente care au stat în calea elaborării unui plan de dezvoltare a teritoriului.

"N-o să putem face dezvoltarea României dacă ne luptăm numai pentru drept de semnătură, numai pentru licenţă şi pentru ca să închidem un domeniu, în loc să-l deschidem. Ar trebui să lucreze sociologi, psihologi, geografi, economişti - cu toţii, să lucreze la proiecte şi la planuri. Altfel, avem numai proiecte de finanţare. Noi vorbim numai despre bani, dar nu planuri. De asemenea, avem nevoie de viziune. Noi ne uităm la detalii de cele mai multe ori şi uităm ansamblul. Să lăsăm, de asemenea, ipocrizia de o parte. Foarte mult în dezvoltarea oraşelor noastre, avem mai degrabă tentaţia de a face strategii politice, dar nu în sensul politicilor de dezvoltare", a spus Vasile Dâncu. 

El este de părere că în România e nevoie de parteneriate teritoriale.

În plus, strategiile de dezvoltare ar vrma să fie însoţite de Observatorul Teritorial, o bază de date care va cuprinde toate informaţiile esenţiale, legate de dezvoltarea fiecărei localităţi, transmite reporterul RRA,  Iulian Olescu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza