USL: Liste comune, în Satu Mare, pentru alegerile locale

Liderii PSD și PNL Satu Mare, Valer Marian și Ovidiu Silaghi, anunță că USL va candida pe liste comune în toate municipiile, oraşele şi comunele din judeţ.

Adăugat: 18 Martie 2012
Ultima actualizare:18 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii organizaţiilor PSD și PNL Satu Mare au anunțat, într- o conferinţă de presă, încheierea negocierilor şi liste comune în toate localităţile judeţului.

"Facem anunţul public oficial că noi, de comun acord, am decis ca USL să aibă candidaţi pe liste comune în toate municipiile, oraşele şi comunele din judeţul Satu Mare", a declarat președintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi.

Liderul liberal a precizat că scopul acestui demers comun îl constituie schimbarea actualei administrații dominate de UDMR și PDL.

"Pentru maximizarea şanselor candidaţilor USL, pentru schimbarea actualei administraţii locale dominate de UDMR şi aliaţii lor de guvernare din PDL, am considerat că singura soluţie este să ne prezentăm pe liste comune sută la sută. Ieri (n.r.- vineri) reprezentanţii celor două formaţiuni am decis să prezentăm candidaţi comuni pe toate listele pe cele 65 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare, municipii, oraşe şi comune. Este vorba atât de listele pentru Consiliul Judeţean Satu Mare, de listele pentru Consiliul Local Satu Mare, pentru celelalte consilii locale, cât şi de listele pentru funcţiile de primari din cele 65 de localităţi. Am decis, la fel, să avem un sediu comun de campanie", a explicat preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian. 

USL: Listele comune, singura soluţie pentru a răsturna actuala guvernare


Liderul social-democrat a apreciat, în context, că actuala guvernare  ”a fost catastrofală pentru România".

"Este singura soluţie, această formulă unitară a opoziţiei în cadrul USL, pentru a răsturna actuala guvernare portocalie roş-alb-verzuie, care a fost catastrofală pentru România. Cred că în istoria postbelică nu am avut parte de o guvernare care să coboare atât de mult ştacheta valorică, aprecierea valorii individuale şi desconsiderarea cetăţeanului. De aceea, suntem convinşi că sub această formulă putem câştiga atât funcţia de primar al municipiului Satu Mare, cât şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi, bineînţeles, un număr mare de consilieri. Sunt sigur că sub această formulă ne vom menţine controlul politic, primari şi consilii locale în oraşele Negreşti Oaş şi Ardud, că vom recupera oraşul Tăşnad şi că putem câştiga şi municipiul Carei", a mai afirmat senatorul PSD Valer Marian.

Liderii USL au precizat că pentru a capta şi a fideliza electoratul celor două partide s-a decis ca lista de consilieri judeţeni să fie deschisă de liderul PSD Satu Mare, Valer Marian.

S-a hotărât, de asemenea, ca lista pentru consilierii locali să fie deschisă la Satu Mare de către liderul PNL, Ovidiu Silaghi, iar la Primăria Satu Mare să candideze social-democratul Dorel Coica.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
18 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza