Traian Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani

Traian Băsescu este pus sub urmărire penală într-un dosar legat de tranzacţii cu terenuri din zona Băneasa, între fostul şef al statului şi omul de afaceri Costel Caşuneanu.

Adăugat: 20 Aprilie 2016
Ultima actualizare:20 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul preşedinte Traian Basescu a fost pus sub urmarire penală pentru spălare de bani în formă continuantă, într-un dosar instrumentat de Parchetul General.

Potrivit unor surse judiciare, citate de reporterul RRA, Diana Surdu, dosarul este legat de tranzacţii cu terenuri din zona Băneasa,  între fostul şef al statului şi omul de afaceri Costel Caşuneanu.

Parchetul îsi bazează acuzatiile pe declaratii de martori, înscrisuri bancare şi rapoarte ale Oficiului de combatere a spălării banilor, ce a fost sesizat în 2014 de Grupul pentru Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvică.

În august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de metri pătraţi în cartierul Băneasa, cu suma de 1,4 milioane de lei vechi.

Tot atunci, Costel Căşuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafaţă similară, dar la un preţ de trei ori mai mare.

Ulterior, în 2002, Traian Băsescu a vândut terenul respectiv cumnatei lui Costel Căşuneanu, pentru suma de 12 miliarde lei vechi.

Fostul preşedinte a confirmat pe contul său de Facebook că a primit de la Parchetul General înştiintarea că este suspect pentru spălare de bani.

El susţine însă că, în acest dosar,  Parchetul Înaltei Curţi i-a  dat în 2012 o rezoluţie de neîncepere a urmăriri penale.

"Printr-o adresă a PICCJ, am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcute de domnul Ciuvică.
Pentru corectă informare, aduc la cunoştinţă că, în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ, s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ.
Pentru moment, nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat, mă voi prezenta în faţa procurorului de caz",
scrie fostul preşedinte pe Facebook.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza