Toţi producătorii şi furnizorii de gaze şi de energie "sunt pregătiţi pentru iarnă"

România are capacitatea de a produce şi de a asigura energia electrică necesară, iar stocurile de gaze pentru acest sezon rece sunt asigurate, a spus ministrul energiei, Toma Petcu.

Adăugat: 29 Septembrie 2017
Ultima actualizare:29 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Toma Petcu, ministrul Energiei
trimite pe mail

Toţi producătorii, transportatorii şi furnizorii de gaze şi de energie electrică sunt pregătiţi pentru iarnă,  a declarat, ieri, ministrul energiei, Toma Petcu.

El a mai spus că România are capacitatea de a produce şi de a asigura energia electrică necesară, iar stocurile de gaze pentru acest sezon rece sunt asigurate.

"ROMGAZ-ul şi-a îndeplinit obligaţia de înmagazinare în comformitate cu cerinţa ANRE-ului. De asemenea, sunt o serie de alţi operatori privaţi care şi-au realizat aceste înmagazinări; ne uităm cu atenţie ce se mai poate înmagazina până în decembrie - toate aceste măsuri să poată să asigure necesarul de gaze. Vreau să vă spun că anul trecut, România, pe toată perioada de iarnă, a consumat undeva la 1,4-1,5 miliarde metri cubi. La ora actuală, avem înmagazinaţi 1,8 şi ne dorim să urcăm până aproape de 2 miliarde în decembrie", a spus Toma Petcu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza