Şoferii care nu respectă restricţiile Poliţiei "trebuie sancţionaţi"

Miniştrii Radu Stroe şi Liviu Dragnea susţin că şoferii vinovaţi de blocarea autocarelor în zona vămii Albiţa trebuie să fie sancţionaţi prin ridicarea permisului de conducere.

Adăugat: 8 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne
trimite pe mail

Ministerul Afacerilor Interne va analiza măsurile de sancţionare a şoferilor "iraţionali" care au străpuns barajul ridicat de poliţie pe drumuri înzăpezite, inclusiv prin imputarea costului aferent combustibilului folosit de către serviciile de intervenţie, a declarat ministrul de resort, Radu Stroe.

El a făcut astfel referire la cazul înregistrat la Vama Albiţa.

"Am cerut să fie aplicate toate sancţiunile legale şi mă gândesc că pentru tot combustibilul consumat de ISU, Poliţie, Poliţia de Frontieră, Ministerul Apărării, oamenii aceştia ar trebui să plătească. Vom discuta dacă vom găsi şi alte modalităţi de sancţionare, inclusiv costul motorinei pentru cei care şi-au permis să străpungă barajul poliţiei", a spus Stroe, în comandamentul de iarnă organizat la Guvern.

La rândul său, ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a cerut ca şoferii vinovaţi de blocarea autocarelor în zona vămii Albiţa să fie sancţionaţi prin ridicarea permisului de conducere.

"Au fost oameni blocaţi în zăpadă, din păcate câteva sute din vina lor. Am înţeles că în zona vămii Albiţa câteva sute de persoane, cetăţeni moldoveni, au rămas cu opt autocare blocate în zăpadă, şoferii respectivi neţinând cont şi nerespectând blocajul poliţiei rutiere. Sper că permisele acelor şoferi au fost ridicate", a spus Dragnea, arătând că, dacă se consideră necesar, trebuie aplicate şi alte sancţiuni.

Persoanele blocare "se află la adăpost"

Membrii Comandamentului de Iarnă au anunţat că în cele cinci judeţe din Moldova, afectate de fenomene meteo nefavorabile acţionează în prezent 263 de utilaje şi peste 2700 de persoane de la Poliţie, Jandarmi, ISU, Ministerul Transporturilor şi firme de deszăpezire, informează redactorul RRA, Angela Matei.

La această oră, în judeţul Iaşi sunt blocate şapte drumuri naţionale şi 58 judeţene, în Neamţ nu se circulă pe 10 drumuri judeţene şi este restricţionată circulaâţia pe un drum naţional, iar în Vaslui sunt blocate 19 drumuri judeţene.

În Vrancea sunt probleme pe un drum judeţean.

S-au raportat probleme în ceea ce priveşte reţelele de curent elşectric în judeţul Iaşi, unde 13 localităţi au rămas fără energie electrică.

Potrivit ministrului de Interne toate persoanele blocate în cele opt autocare, care se îndreptau către vama Albiţa se află la adăpost, unele la Primăria Huşi, altele chiar în punctul de trecere a frontierei.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
8 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza