SIE: Niciun un candidat la alegerile prezidenţiale nu este ofiţer al Serviciului

SIE susţine că niciun un candidat la alegerile prezidenţiale nu este ofiţer al Serviciului, în contextul declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu care afirmase că unul dintre candidaţii la funcţia supremă ar fi ofiţer acoperit.

Adăugat: 17 Septembrie 2014
Ultima actualizare:17 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Serviciul de Informaţii Externe a comunicat Comisiei de control a activităţii SIE că niciun un candidat la alegerile prezidenţiale nu este ofiţer al Serviciului, a precizat vicepreşedintele Comisiei, senatorul PSD Ilie Sârbu.

"A avut loc o şedinţă a Comisiei de Control SIE la care am discvutat un material  pe care l-am primit din partea Serviciului, semnat de domnul ministru Meleşcanu, prin care ni se comunică foarte clar că nu există situaţii ca cele pe care le-am văzut în ultimele zile discutate în presă, nici in situaţia candidaţilor la Preşedinţie,  nici la Parlament, nici chiar la  judecători, procurori şi nici în cadrul Guvernului", a spus Sârbu.

Precizarea SIE a fost făcută în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a afirmat că unul dintre candidaţii la funcţia supremă ar fi ofiţer acoperit şi l-a avertizat pe acesta să îşi completeze CV-ul.

Deputaţii PDL şi PNL au cerut, marţi, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informaţia lansată de către şeful statului potrivit căreia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, speră ca şi social-democraţii să sprijine această iniţiativă, iar cei care vor intra în cursa pentru Cotroceni să răspundă întrebărilor unei astfel de comisii.

"Sperăm ca în maximum 14 zile, şi cu sprijinul domnului preşedinte Traian Băsescu, pe care îl solicităm să dea curs invitaţiei acestei comisii, să lămurim acest aspect foarte, foarte important pentru curăţenia şi pentru ca această campanie electorală să nu fie umbrită sau ştirbită de acuzaţii care nu pot fi probate", a spus Tinel Gheorghe.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat recent că printre cei care şi-au anunţat până acum intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie s-ar afla şi un ofiţer acoperit, a cărui identitate o va dezvălui dacă respectivul nu va face public acest lucru.
Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza