Băsescu: Cel puţin unul dintre candidaţii la prezidenţiale a fost ofiţer sub acoperire

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, înainte de a-şi depune candidaturile, cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi.

Adăugat: 10 Septembrie 2014
Ultima actualizare:11 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu susţine că cel puţin unul dintre candidaţii la alegerile din această toamnă ar fi fost ofiţer sub acoperire al serviciilor secrete.

Preşedintele a spus într-o emisiune la televiziunea B1 că ştie despre cine este vorba şi a avertizat că va face această dezvăluire în cazul în care candidaţii nu îşi vor completa CV-ul înainte de a-şi depune candidatura pentru preşedinţie.

"Am obligaţia s-o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperiţi şi aşa mai departe, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi. Nu spune nimeni s-o facă Serviciul că n-are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia s-o facă", a spus preşedintele. 

El a spus că în acest caz este nevoie de o hotărâre judecătorească, menţionând că altfel serviciul respectiv nu poate să facă publică apartenenţa sau fosta apartenenţă a ofiţerilor.

"Nu poţi să fii preşedintele României şi să existe riscul să ai dublă comandă. Trebuie să spui pentru că atunci te eliberezi şi de dublul control (...) şi îşi exerciţi funcţia fără nicio grijă. O spui şi ştii că ai rămas supus numai celor care te-au ales sau să lucrezi numai în interesul lor şi nu în alte interese", a arătat Băsescu.

Este a doua oară când Traian Băsescu spune că va face dezvăluiri despre candidaţii la preşedinţie care, în opinia sa, ar fi făcut lucruri pe care le tăinuiesc.

Fuziunea PDL-PNL "nu se va face"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat  că nu crede că fuziunea dintre PNL şi PDL se va realiza după alegerile prezidenţiale.

"Cred că după alegeri nu se va mai face nicio fuziune, indiferent care este rezultatul (n.r. al alegerilor prezidenţiale) şi se va face o fuziune PDL-PMP cu asta basta. (...) Şi dacă va câştiga Iohannis şi dacă va pierde Iohannis fuziunea nu se va face", a declarat preşedintele Băsescu, la B 1 Tv.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Septembrie 2014
Ultima actualizare:
11 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza