Şeful FMI: Deficitul bugetar al României va ajunge la 3,7% din Produsul Intern Brut

Fondul Monetar Internaţional estimează că deficitul bugetar al României va ajunge în acest an la de 3,7% din Produsul Intern Brut.

Adăugat: 18 Martie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Reza Baqir, şeful misiunii FMI în România
trimite pe mail

El a avertizat că dacă dezechilibrele nu vor fi rezolvate, deficitul va continua să crească în 2018.

Şeful delegaţiei FMI, Reza Baqir, a avertizat ieri, la încheierea vizitei de evaluare la Bucureşti, că nu mai este loc pentru alte reduceri de taxe şi impozite:

"Dacă ne uităm pe perioada ultimilor 7 ani de evoluţii economice, principalul mesaj pe care vrem să îl transmitem este acela că România şi-a consolidat economia în mod semnificativ după criza financiară globală, iar indicatorii macroeconomici se compară cu cei ai altor ţări. Cu toate acestea, reducerile succesive de impozite şi taxe, majorările salariale, ce depăşesc creşterile de productivitate şi investiţiile publice de calitate de volum redus, încep să ameninţe aceste realizări şi restrâng creşterea potenţială", a atrage atenţia Reza Baqir.

Experţii FMI au recomandat guvernului să treacă la politici de susţinere a investiţiilor, în locul celor de stimulare a consumului.

Aflat în vizită în judeţul Timiş, premierul Sorin Grindeanu a dat asigurări că obiectivul privind o creştere economică de peste 5% va fi atins anul acesta, inclusiv cu ajutorul companiilor private.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza