Şeful ANAF: În primele 6 luni s-au colectat cu aproape 4 miliarde mai mult decat anul trecut

În primele 6 luni ale anului, la bugetul de stat s-au colectat circa 101 miliarde de lei, cu aproape 4 miliarde mai mult decât anul trecut, a declarat, astăzi, şeful ANAF, Bogdan Stan.

Adăugat: 7 Iulie 2017
Ultima actualizare:7 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a precizat, însă, că faţă de programul Ministerului de Finanţe, gradul de realizare este de 98,64%, înregistrându-se anumite scăderi pe partea de accize şi impozit pe profit:

"I-am explicat d-lui prim-ministru că această scădere din impozitul pe profit provine în special din schimbarea cadrului legislativ referitor la mărirea plafonului al /.../ întreprinderilor. S-a trecut de la 100.000 la 500.000 de euro ?i acest lucru ne-a adus un deficit în încasarea impozitului pe profit, în jur de 1 miliard 300 de milioane de lei, 92.000 de companii trecând de la sistemul impozitului pe profit la sistemul impozitului pe venit", a declarat Stan.

Şeful ANAF a mai declarat că l-a asigurat pe premier că instituţia va face tot posibilul pentru recuperarea deficitului.

Astăzi, la Palatul Victoria a avut loc o întâlnire a premierului Mihai Tudose cu ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, şi cu preşedintele Fiscului, Bogdan Stan pentru a discuta despre îmbunătăţirea colectării de venituri la bugetul de stat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
7 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza