Şedinţă solemnă la Parlament pentru marcarea a 15 ani de la aderarea României la NATO

Camera Deputaţilor şi Senatul marchează, printr-o şedinţă solemnă programată de la această oră, 15 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică.

Adăugat: 2 Aprilie 2019
Ultima actualizare:2 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor şi Senatul marchează, printr-o şedinţă solemnă programată de la această oră, 15 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică.

La eveniment sunt invitaţi să participe preşedintele României, premierul, înalţi oficiali şi reprezentanţi ai Corpului diplomatic, iar Parlamentul va adopta o declaraţie.

Postul Radio România Actualităţi transmite în direct acest moment.

În 29 martie 2004, România devenea stat membru cu drepturi depline al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

În 15 ani, militarii români au câştigat respectul aliaţilor, pentru profesionalismul de care dau dovadă constant, în prezent România fiind un partener solid şi totodată, un membru activ în luarea deciziilor la nivelul structurilor Alianţei Nord-Atlantice.

Participarea la misiunile internaţionale desfăşurate în cadrul NATO sau sub egida ONU şi OSCE a însemnat însă şi sacrificii. 29 de militari şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii.

La final, senatorii şi deputaţii vor adopta o declaraţie prin care se va reafirma ataşamentul faţă de principiile şi valorile NATO, precum şi consolidarea capacităţii Alianţei de a gestiona eficient toate provocările şi ameninţările, la adresa statelor membre.

De asemenea, va fi subliniată importanţa strategică a regiunii extinse a Mării Negre şi a consolidării rolului NATO, în această regiune.

Nu în ultimul rând, România va continua alocarea procentului de 2% din PIB pentru Apărare, în conformitate cu angajamentele asumare la nivel aliat.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza