Salariile medicilor cresc cu 70% de la 1 martie

Ministrul Sănătăţii a declarat că, de la 1 martie, salariile medicilor vor creşte cu peste 70 la sută, astfel încât unele venituri vor depăşi 4000 de euro.

Adăugat: 8 Februarie 2018
Ultima actualizare:8 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a oferit astăzi câteva date despre evoluţia salariilor din acest domeniu după trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Ministrul sănătăţii a spus că, de la 1 martie, salariile medicilor vor creşte cu peste 70 la sută, astfel încât unele venituri vor depăşi 4000 de euro.

Şi medicii rezidenţi vor beneficia, de la 1 martie, de creşteri salariale consistente, a subliniat ministrul sănătăţii.

Sorina Pintea a admis însă că pentru 3% din angajaţii din sănătate, salariile vor fi mai mici decât cele iniţiale.

"Salarii mai mici faţă de cele iniţiale există, dar sunt nişte ajustări care a fost obligatoriu să fie făcute, pentru că legea salarizării este o lege unitară şi a fost necesar să se facă anumite ajustări. Este vorba de cei care lucrează în laboratoare, chimişti, biochimişti, farmacişti; ei beneficiază de creşteri, dar până în 24%, ceea ce nu le aduce un plus. Avem 3% cu probleme, dar nu cu probleme mari. La consilieri, salariul va scădea. Aproximativ 23%, dar este normal, consilierii la cabinetele demnitarilor trebuie să aibă acelaşi salariu peste tot. De asemenea, ajustarea s-a făcut şi la nivelul funcţiilor de conducere din cadrul ministerului, ceea ce mie mi se pare echitabil", a spus Sorina Pintea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza