Rovana Plumb: Femeile sunt cele mai afectate de politicile Guvernului

Organizația de femei a PSD susţine că femeile au simţit mai puternic efectele crizei economice şi propune un pact pentru respectarea drepturilor femeilor.

Adăugat: 28 August 2011
Ultima actualizare:29 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Organizaţia de Femei a PSD anunţă că a lansat, la Mamaia, la Şcoala de Vară a femeilor social-democrate, studiul "Sărăcia este de gen feminin - Sărăcia şi impactul crizei asupra femeilor".

Organizaţia afirmă, într-un comunicat, că politicile Guvernului de combatere a crizei au avut ca efect scufundarea în sărăcie a românilor, iar în rândul femeilor acest efect a fost resimţit mai puternic decât în rândul bărbaţilor.

"Criza economică a afectat largi categorii de populaţie în România. Printre cele mai mari victime ale crizei economice şi ale măsurilor guvernamentale se numără femeile. Politicile guvernamentale de combatere a crizei au avut ca efect scufundarea în sărăcie a românilor, iar în rândul femeilor acest efect a fost resimţit mai puternic decât în rândul bărbaţilor", se precizează în studiu.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb a afirmat că, în perioada crizei, ponderea femeilor cu salarii sub 1.500 de lei a crescut de la 60 la 65 la sută, iar a bărbaţilor, de la 57 la 58 la sută.

Organizaţia de Femei a PSD a făcut şi un apel către toate organizaţiile nonguvernamentale şi către sindicate pentru a face o alianţă şi a semna un pact pentru respectarea drepturilor femeilor.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 August 2011
Ultima actualizare:
29 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza