România "trebuie să-şi regândească sistemul de apărare"

România intenţionează să regândească sistemul de apărare, în urma unor declaraţii ale oficialilor ruşi privind creşterea nivelului de înarmare în Crimeea.

Adăugat: 18 Septembrie 2014
Ultima actualizare:18 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că România a făcut o reevaluare şi va lua măsuri în urma declaraţiilor unor oficiali ruşi conform cărora Moscova va creşte nivelul de înarmare în Crimeea.

Traian Băsescu a precizat la postul public de televiziune că în condiţiile în care Crimeea este la doar 300 de kilometri de ţara noastră, se pune problema dacă ruşii vor aduce rachete cu rază medie de acţiune în Peninsulă şi, de aceea, trebuie regândit tot sistemul nostru de apărare.

"Am văzut declaraţia făcută de oficiali ruşi că trebuie să-şi crească nivelul de armamente din Crimeea. Orice şef de stat trebuie să ia în consideraţie acţiunea iraţională. România trebuie să se comporte din punct de vedere al pregătirii, nu al incitării populaţiei, dar din punct de vedere al pregătirii, exact ca şi cum ar fi posibil, pentru că asta înseamnă măsurile care s-au luat la Newport", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a mai declarat că s-a acţionat în baza unui drept inventat, pentru că în legislaţia internatională nu apare niciunde posibilitatea de a folosi armata pentru a apăra o minoritate într-o altă ţară, respectiv Ucraina.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza