România nu este de acord cu impunderea de cote obligatorii de refugiaţi

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu a afirmat că, deşi România nu este de acord cu cotele obligatorii de refugiaţi, îşi va face datoria ca ţară membră a UE.

Adăugat: 22 August 2017
Ultima actualizare:22 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

România nu este de acord cu impunderea de cote obligatorii de refugiaţi, a declarat ieri ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

El a precizat însă că ţara noastră îşi va face datoria de stat membru al Uniunii Europene. 

"România nu a acceptat ideea unor cote obligatorii pentru refugiaţi, în cadrul principiului solidarităţii, sigur, în măsura posibilităţilor pe care le avem, organele competente, MAI-ul sunt convins că vor face şi ei tot ce le stă în putinţă pentru ca lucrurile să fie în regulă. Din fericire pentru noi, România este mai degrabă o ţară de tranzit. Numărul de refugiaţi este relativ mic, presiunea imigranţilor este pentru zona Europei Centrale şi de Nord, în ceea ce ne priveşte însă, ne vom face datoria, ca ţară membră a UE", a declarat Meleşcanu.

Săptămâna trecută, ministrul de externe a precizat că România s-a oferit să primească 1.942 de refugiaţi din Grecia şi Italia, pe lângă cei 700 aflaţi deja pe teritoriul ţării noastre.

Teodor Meleşcanu a subliniat atunci că România "participă masiv la operaţiunile din Marea Neagră pentru oprirea fluxului de refugiaţi şi salvarea celor care se încumetă la asemenea acţiuni".
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza