România doreşte ca certificatele de vaccinare să nu afecteze libertatea de circulaţie în UE

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, spune că trebuie ţinut cont de faptul că vaccinarea este voluntară.

Adăugat: 26 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

România doreşte ca certificatele de vaccinare să nu afecteze libertatea de circulaţie în Uniunea Europeană, a declarat astăzi ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, la lansarea în ţara noastră a preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene.

El a spus că trebuie ţinut cont de faptul că vaccinarea este voluntară.

Bogdan Aurescu: Părerea noastră e că deocamdată discuţiile trebuie să continue. E nevoie de analiză atentă, pentru că trebuie să evităm impunerea de bariere în calea liberei circulaţii a persoanelor sau orice fel de abordare discriminatorie, de condiţionare a libertăţii de mişcare printr-un astfel de certificat. Mulţi europeni încă nu au putut să se vaccineze, aşa că discuţia trebuie continuată şi să găsim cea mai bună soluţie. Deocamdată opiniile statelor membre sunt foarte diferite.

Ministrul român al afacerilor externe a mai arătat că România nu mai impune carantina persoanelor vaccinate care ajung la noi în ţară.

Premierul portughez, a cărui ţară deţine de acum preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, s-a arătat favorabil ideii ca europeni care au certificate de vaccinare să poată călători liber, idee susţinută de ţările dependente economic de turism, dar şi de Germania, precizează redactorul RRA Carmen Gavrilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza