Revizuirea politicii de vecinătate, pe lista priorităților președinției române a Consiliului UE

România va propune crearea unei zone de încredere şi securitate prin colaboare cu parteneri la graniţele europene.

Adăugat: 22 Mai 2018
Ultima actualizare:22 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu
trimite pe mail

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat astăzi, la o dezbatere despre pericolele de la graniţele Europei, că un obiectiv prioritar pentru preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene de anul viitor va fi revizuirea politicii de vecinătate.

Aceasta va avea la bază crearea unei zone de încredere şi securitate prin colaboare cu parteneri la graniţele europene.

Plasarea printre priorităţi a Parteneriatului estic este un al obiectiv pentru România, a mai spus şeful diplomaţiei de la Bucureşti, la fel ca stimularea acordurilor de asociere ale Uniunii Europene cu ţări ca Republica Moldova. Ministrul de externe a mai spus că România vrea să ajute la integrarea europeană a Republicii Moldova din toate punctele de vedere.

În ultimă instanţă însă, decizia depinde de cetăţenii Republicii Moldova, în contextul în care anul acesta vor fi alegeri parlamentare în ţara vecină, a mai spus Teordor Meleşcanu.

În ce priveşte noul reprezentant al României la Curtea Europeană de Justiţie, ministrul român de externe a precizat că nu a fost consultat la numirea acestuia şi că responsabil a fost ministrul delegat pentru Afaceri Europene, informează redactorul RRA, Carmen Gavrilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza