Reacţii la propunerea de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV

Propunerea de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Societăţilor publice de Radio şi Televiziune, iniţiată de senatorul PSD Georgică Severin, continuă să genereze reacţii.

Adăugat: 5 Martie 2016
Ultima actualizare:5 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Liberalii anunţă că vor stabili în şedinţa de miercurea viitoare a Biroului Permanent Naţional ce poziţie vor adopta pe tema insolvenţei TVR.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ieri că trebuie găsită o soluţie pentru salvarea Televiziunii publice.

"Dacă nu vom rezolva în câteva luni situaţia TVR-ului, eu cred că suntem cu toţii vinovaţi de ce se va întâmpla acolo. Nu e vorba doar de cele 700 de milioane de lei date de la buget, vorbim de câteva mii de angajati, vorbim de o televiziune care este pe buza prăpastiei", a spus Ghorghiu.

Tot ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a apreciat că intrarea în insolvenţă a TVR ar putea fi singura cale de rezolvare a problemelor financiare, la fel ca şi depolitizarea ei, prin schimbarea legii.

"Obiectivul nostru rămâne acelaşi, să salvăm TVR-ul; schimbarea legii de funcţionare este în Parlament acum. Aşa cum am spus anul trecut, ne interesează să depolitizăm conducerea TVR-ului. Consiliul de Administraţie va fi format din reprezentanţii stabiliţi de Parlament, dar TVR-ul să fie condusă de un manager desemnat de Consiliul de Administraţie, în baza unui concurs de proiecte de management. Şi Radioul trebuie depolitizat, foarte simplu", susţine Dragnea.

UDMR nu susţine iniţiativa legislativă de schimbare a Legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi a Televiziunii publice.

Liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, spune că actul normativ nu rezolvă situaţia financiară a TVR.

"Această iniţiativă tratează în mod uniform Radioul şi Televiziunea. Radioul public funcţionează corect, este o instituţie credibilă, are performanţe economice bune, nu are pierderi. Din acest punct de vedere, ar trebui să evităm să facem dintr-un bolnav sau dintr-un muribund, cum e TVR, încă o instituţie care va ajunge la această fază. Trebuie lăsat Radioul să funcţioneze conform legislaţiei în vigoare în acest moment, trebuie respins proiectul", este de părere liderul UDMR.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza