Raport privind situaţia copiilor ai căror părinţi muncesc în străinătate, în septembrie

Un Grup de lucru interinstituţional lucrează la un raport privind situaţia copiilor ai căror părinţi muncesc în străinătate.

Adăugat: 21 Iulie 2016
Ultima actualizare:21 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Grupul de Lucru interinstituţional dedicat situaţiei copiilor ai căror părinţi muncesc în străinătate va prezenta un raport în luna septembrie, dupa ce membrii săi s-au împărţit în sub-grupe, care vor lucra independent pe diferitele probleme identificate, anunţă Administratia Prezidenţiala care a găzduit ieri lucrările grupului.

Una dintre chestiunile cele mai stringente cu care se confruntă cei aproximativ 300.000 de copiii cu ambii părinţi plecaţi la munca în străinţtate este delegarea autorităţii tutelare, fără de care copiii sunt privaţi de accesul la o serie de servicii cum ar fi îngrijirea medicală, înscrierea în sistemul educaţional, dar şi o serie de alte beneficii la care sunt îndreptăţiţi.

Grupul de Lucru îşi propune să contribuie la armonizarea datelor statistice, discrepanţele între instituţii în ceea ce priveşte numărul copiilor în această situaţie fiind majore si va propune simplificări administrative, legislative, politici publice integrate şi proiecte inovative care să vină în sprijinul acestor copii şi al familiilor lor.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza