Radio România a primit decoraţia "Nihil sine Deo" de la Casa Regală

În an aniversar, Radioul Public a primit înalta decoraţie NIHIL SINE DEO, al cărei nume conţine chiar motto-ul familiei regale.

Adăugat: 12 Mai 2013
Ultima actualizare:13 Mai 2013

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Casa Regală a României a acordat, duminică,   înalta decoraţie "Nihil sine Deo" - Nimic fără Dumnezeu - Societăţii Române de Radiodifuziune cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înfiinţare şi pentru serviciile aduse publicului românesc aflat în lumea întreagă.

Decoraţia a fost  înmânată de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta,  preşedintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu,  în Sala Regilor a Palatului Elisabeta,  duminică 12 mai, de la ora 19.00.

AUDIO Consilierul regal, Radu Ghinea, a dat citire motivaţiei în baza căreia Radiodifuziunea română a primit această distincţie

Decoraţia regală "NIHIL SINE DEO" instituită în 2009 prin ordinul Majestăţii Sale Regelui Mihai I şi limitată la un număr de 200 membri se acordă pentru performanţele de nivel înalt care îmbogăţesc prezentul românesc din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar.

Radio România este a treia instituţie care primeşte înalta distincţie, după Academia Română şi Banca Naţională.

Aceeaşi decoraţie a fost înmânată, duminică, de Principesa Margareta, la Castelul Peleş din Sinaia, pianistului Dan Grigore, actorului Radu Beligan şi fotbalistului Gheorghe Hagi.

Artistele Marina Voicu şi Margareta Pâslaru, jurnalista Lucia Hossu Longin, actriţa Carmen Tănase, dar şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic Argatu, au primit alte distincţii din partea Casei Regale, informează corespondentul RRA, Simona Uţă.

Seară Regală la Radio România

Sâmbătă seara, la Sala Radio, a avut loc în prezenţa Principesei Margareta, a Principelui Radu şi a Principelui Nicolae un concert dedicat Zilei Regalităţii.

Imnul Regal a deschis primul concert regal după 1947 susţinut de Orchestra Naţională Radio, în anul 85 de la înfiinţare.

Aici mai multe amănunte despre Seara Regală de la Radio România

În pauza concertului a fost lansată ediţia a doua revăzută, adăugită şi tradusă în limba engleză a albumului cu CD-uri audio cuprinzând mesaje radio şi interviuri acordate de Majestatea Sa Regele Mihai în perioada 1989-2011.

În numele Casei Regale, Principele Radu, onorat, a vorbit despre rolul Radioului Public în cei 85 de ani de existenţă.

"Radioul a servit unitatea naţională, independenţa naţională, statul român, în fiecare zi în aceşti 85 de ani", a spus Principele Radu.

Radio România a început "binecuvântat de Casa Regală"

Preşedintele-Director General al SRR, Ovidiu Miculescu,  a amintit că actul de naştere al Radio România a fost semnat de Regele Ferdinand.

"SRR s-a născut la 1 noiembrie 1928, iar actul de naştere a fost semnat de Majestatea Sa Regele Ferdinand. Deci Radio România a început binecuvântat de Casa Regală a României. Radio România este parte din istoria României de 85 de ani. Radio România a fost alături mereu de Casa Regală, de Majestatea Sa Regele Mihai; au fost momente memorabile pe care Radio România le-a transmis, a fost acea proclamaţie către ţară din 23 august 1944, când Majestatea Sa s-a adresat naţiunii şi a marcat momentul în care armata română a întors armele şi a revenit lângă aliaţii săi tradiţionali, scurtând astfel războiul cu şase luni, un lucru absolut excepţional", a spus Miculescu.

La eveniment au fost prezente numerioase personaliţăi printre care fostul preşedinte Emil Constantinescu, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David şi ambasadorii Ausitriei, Israelului, Rebuplicii Federale Germania şi Regatului Maroc.

De la ora 18.10 Radio România Actualităţi găzduieşte o ediţie specială a emisiunii "Oameni care mişcă România" la care este invitat Principele Radu.

Lider de audienţă

Radio România continuă să fie lider naţional  în audienţe.

Cu decenţă, obiectivitate, echidistanţă şi profesionalism, echipa Radio România se bucură de încrederea şi atenţia a peste cinci milioane de ascultători zilnic, mizând permanent pe CREDIBILITATE.Autor:
Angela Cerveni
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Mai 2013
Ultima actualizare:
13 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza