PSD susţine ideea unui guvern de uniune naţională

PSD se bazează, deocamdată, pentru susţinerea moţiunii de cenzură doar pe voturile UDMR, dar poartă negocieri şi cu alte formaţiuni parlamentare.

Adăugat: 19 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a precizat, că în cazul în care moţiunea va trece, România ar trebui condusă, până la alegerile din toamnă, de un guvern de uniune naţională din care să facă parte toate partidele parlamentare:

Marcel Ciolacu: Pentru această perioadă, până la alegerile parlamentare, să fie un guvern de uniune naţională pentru gestionarea problemelor românilor şi după alegerile generale să se creeze o majoritate. Guvernul de uniune naţională înseamnă guvern de uniune naţională, toate forţele politice. Am mai auzit şi teoria că am pierde încă 6 luni sau 7 luni. Cred că în acest moment costurile sunt mai mari dacă Partidul Naţional Liberal rămâne în această formulă, de partid şi guvern minoritar în funcţie.

Marcel Ciolacu a mai ţinut să precizeze că fostul şef al SRI, George Maior, nu este luat sub nicio formă în calcul de PSD ca eventuală propunere de premier al social-democraţilor, aşa cum s-a vehiculat în presă, în ultimele zile, transmite redactorul RRA, Alina Bordeiaşu.

Liberalii exclud varianta PSD

Liberalii exclud orice posibilitate de a forma un cabinet de uniune naţională din care să facă parte şi PSD.

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat, la Sibiu, că între cele două partide nu poate exista o colaborare şi că social-democraţii nu mai pot avea pretenţia de a lua parte la guvernare.

Raluca Turcan: Eu cred că nu ne permitem să uităm ceea ce a însemnat guvernarea PSD, fie că vorbim de partea de justiţie, unde, dacă nu i-am fi oprit, am fi ajuns în situaţia ca toate instituţiile statului să fie sub control politic, inclusiv justiţia, iar din punct de vedere economic ne-au lăsat pe marginea prăpastiei. Aşadar, excludem orice posibilitate de asociere, colaborare cu PSD.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza