Protest al Mişcării Populare în faţa Guvernului

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară îşi exprimă dezacordul faţă de modificările la Codul penal care se referă la imunitatea parlamentarilor.

Adăugat: 14 Decembrie 2013
Ultima actualizare:14 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Petruţa Obrejan
trimite pe mail

Câteva sute de reprezentanţi ai partidului Mişcarea Populară din mai multe judeţe protestează în faţa Palatului Victoria, faţă de modificările aduse de parlamentari Codului penal.

Protestatarii au arborat steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Ei au cerut demisia guvernului.

Preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac s-a pronunţat pentru o Românie europeană, cu respectarea statului de drept şi fără parlamentari cu drepturi speciale.

El a susţinut că parlamentarii români trebuie să respecte legile naţionale şi europene, şi nu să-şi ascundă fărădelegile în Parlament.

În opinia sa, toţi cetăţenii români trebuie să fie egali în drepturi.

"Am ieşit astăzi în stradă pentru că Ponta şi Antonescu trebuie să înţeleagă un lucru foarte clar: toţi românii vor să fie în Europa, vor ca toţi parlamentarii să fie egali în faţa legii. Nu există parlamentari care se bucură de alte drepturi şi privilegii la Berlin, la Lisabona, la Madrid şi nici la Bucureşti. Toţi trebuie să respecte legislaţia comunitară, legislaţia naţională", a spus Tomas.

Alături de Eugen Tomac, la protest au mai participat vicepreşedintele partidului Teodor Baconschi, europarlamentarul Cristian Preda şi preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda.

Mitingul s-a desfăşurat, conform autorizaţiei, până la ora 14.00.

FOTO: Petruţa Obrejan. Miting Mişcarea Populară

 

Modificări controversate

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta funcţionarului public prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudă ori un afin până la gradul II inclusiv ".   

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza