Procurorii anticorupţie au extins ancheta în cazul lui Sorin Oprescu

Primarul suspendat Sorin Oprescu este acuzat și de implicare într-un grup infracţional, precum şi de spălare de bani.

Adăugat: 26 Octombrie 2015
Ultima actualizare:26 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Oprescu
trimite pe mail

Procurorii anticorupţie au extins ancheta în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru acuzaţii noi.

Potrivit unor surse judiciare, citate de redactorul RRA Mădălina Verman, el ar fi acuzat şi de implicarea într-un grup infracţional şi de spălare de bani.

Aceleaşi surse au anunţat instituirea sechestrului pe locuinţa edilului.

"Procurorii  au dispus faţă de Sorin Oprescu, aflat în stare arest preventiv în prezenta cauză, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea, în concurs real cu infracţiunea de luare de mită, şi a infracţiunilor de spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracţional organizat", se arată într-un comunicat al DNA.

Sorin Oprescu a fost adus la DNA pentru a i se comunica extinderea cercetărilor.

El a fost arestat preventiv pe 7 septembrie pentru luare de mită, iar de atunci a acuzat mai multe probleme medicale.

Procurorii DNA îl acuză pe Oprescu că ar fi primit 25.000 de euro mită şi susţin că a aderat la un grup infracţional organizat, creat în administraţia locală care pretindea o parte din câştiguri de la firmele care doreau contracte publice.

COMUNICAT DNA

În completarea comunicatului nr. 1438/VIII/3 din 06 septembrie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus, față de OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului București, în prezent suspendat din funcție, aflat în stare arest preventiv în prezenta cauză, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea, în concurs real cu infracțiunea de luare de mită, și a infracțiunilor de
- spălare de bani,
- abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
- constituire a unui grup infracțional organizat.

În aceeași cauză s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în București, sectorul 1, cu o suprafață utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) și cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui OPRESCU SORIN MIRCEA, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei.
De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui OPRESCU SORIN MIRCEA, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei.
La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza