Primul pas către unificarea dreptei: Forța Civică și PDL au fuzionat

Zi importantă pentru unificarea dreptei. Forța Civică a fuzionat cu PDL prin absorbție.

Adăugat: 26 Iulie 2014
Ultima actualizare:26 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Răzvan Ungureanu și Vasile Blaga. Sursa: Mugur Mihăiță
trimite pe mail

Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Forţa Civică a decis sâmbătă, la Palatul Parlamentului, fuziunea prin absorbţie cu Partidul Democrat Liberal.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi de cei 221 de delegaţi prezenţi la reuniune, înregistrându-se doar trei abţineri.

Președintele Forței Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a precizat că această fuziune este cel mai mare câştig şi dovada că se poate trece peste lucruri mărunte pentru a putea construi proiectele mari ale ţării.

"Mă bizui pe puterea şi pe experienţa pe care le-aţi căpătat în anii din urmă pentru că pe baza lor vom dovedi colegilor din PDL şi apoi colegilor din PNL că venirea Partidului Forţa Civică în această mare construcţie atât de mult aşteptată a unui mare partid de centru-dreapta în România este cel mai mare câştig şi dovada că se poate trece peste lucruri mărunte pentru a putea construi într-adevăr proiectele mari ale ţării", a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu, la congresul Forței Civice.

Împărțirea funcțiilor

În urma negocierilor purtate între cele două formaţiuni, reprezentanţii Forţa Civică vor deţine şapte funcţii în structura de conducere a PDL.

Mihai Răzvan Ungureanu primește cea mai importantă funcție de conducere, cea de prim-vicepreședinte.

Reprezentanții Forței Civice mai primesc două funcţii de vicepreşedinte prin Adrian Iuraşcu şi Adrian Semcu, una de secretar general adjunct care va fi ocupată de Ştefan Pirpiliu şi trei de secretar executiv prin Florin Bolchiş, Dumitru Pucheanu şi Dragomir Tomaşenschi.

Blaga: Realizăm cel mai mare partid de centru dreapta din istoria modernă a României

După congresul Forței Civice, s-au reunit Convenţiile Naţionale Extraordinare ale democrat liberalilor care au aprobat fuziunea cu Forța Civică și   parafează protocoalele de fuziune prin contopire cu liberalii respectiv, aprobarea noii alianţe electorale '"Alianța Creștin Liberală  PNL-PD", care va participa la alegerile prezidențiale din toamnă cu un candidat unic.

Vasile Blaga, liderul PDL, a afirmat în deschiderea reuniunii că prin fuziunea FC - PDL - PNL se va realiza cel mai mare partid de centru dreapta din istoria modernă a României.

"E o zi importantă pentru PDL, pentru dreapta românească, dar mai ales pentru România care azi, având ca și coloană vertebrală PDL,  vom realiza cel mai mare partid de centru dreapta din istoria modernă a Romaniei", a spus Vasile Blaga.

După reuniunile separate ale PNL şi PDL, urmează un congres comun de fuziune, în care va fi aprobat statutul noii formaţiuni politice, dar şi constituirea alianţei electorale care va susţine candidatul la preşedinţie.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza