Preşedintele Organizaţiei Femeilor PSD, rămâne Rovana Plumb

Duminică, la Conferinţa Naţională a femeilor social-democrate, care a avut loc la Palatul Parlamentului, au fost revalidate în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor PSD şi a secretarului general al partidului, Rovana Plumb şi Maria Lazăr.

Adăugat: 10 Octombrie 2010
Ultima actualizare:10 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La  acest eveniment au fost aduse elogii femeilor din partid  şi critici la adresa puterii,  s-au rostit discursuri despre rolul femeilor în politică şi în societate şi s-au exprimat opinii despre vârsta de pensionare a femeilor.

 
Dacă alegerea preşedintelui Organizaţiei femeilor PSD precum şi a secretarului general nu a reprezentat o surpriză, fiind revalidate în funcţie cele care deţineau înainte aceste posturi, Rovana Plumb şi Maria Lazăr, noutatea a fost dată de faptul că votul a fost unul liber - propus de preşedintele PSD, Victor Ponta -, şi nu pe buletine de vot, aşa cum era prevăzut înainte.

 
Rovana Plumb a susţinut un discurs acid la adresa puterii, cerând demisia preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, precum şi a regimului Băsescu-Udrea-Boc-Anastase, altfel spus, "BUBA".

 


 

Totodată, Rovana Plumb, a anunţat că în viitorul Statut al PSD, care va fi adoptat la Congresul din 16 octombrie, Organizaţia de femei va propune ca reprezentarea social-democratelor în structurile de conducere şi de decizie ale partidului să fie în proporţie de 40%, în concordanţă cu prevederile europene.

 Acest anunţ vine în concordanţă cu gluma secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, care spunea în discursul său: "Le spun colegilor mei bărbaţi că s-ar putea ca în câţiva ani să milităm pentru drepturi egale cu femeile".

 El a ţinut să precizeze că în PSD femeile au promovat prin pregătirea lor profesională, prin inteligenţă şi înţelepciune.

 La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că nu există 'un monopol al puterii' în politică pentru bărbaţi sau femei, adăugând că nu există mai multe obligaţii sau drepturii, în funcţie de sex.

 Tot la adresa puterii a fost şi bancul spus de liderul Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase:

 "Să ne imaginăm că suntem în ianuarie 2011 şi un pensionar se duce la Cotroceni şi îi spune soldatului - Vreau să vorbesc cu preşedintele Traian Băsescu. Dar Băsescu nu mai este preşedinte, i-a răspuns soldatul. A doua zi, pensionarul se duce din nou si spune - Aş vrea să vorbesc cu preşedintele Traian Băsescu, la care soldatul spune că preşedinte nu mai este Traian Băsescu. A treia zi, pensionarul adresează aceeaşi întrebare, la care soldatul de la Cotroceni îi spune că deja i-a răspuns de două ori. Pensionarul adaugă: Este adevărat, dar aşa de mult îmi place să aud răspunsul acesta!"

 


 

Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu le-a îndemnat pe social-democrate să nu mai accepte să fie minţite şi să le fie insultată inteligenţa, cu fiecare minciună a actualei guvernări.

 
Ea a ţinut să vorbească în discursul său şi despre situaţia dificilă în care se află învăţământul românesc. Fostul ministru al Educaţiei a transmis, totodată, şi un mesaj de solidaritate faţă de cadrul didactic Cristina Anghel, aflat de 46 de zile în greva foamei.

 Invitată specială la Conferinţa Naţională a social democratelor a fost Zita Gurmai, preşedintele Organizaţiei de femei a Partidului Socialiştilor Europeni, dar n-au lipsit nici liderele femeilor liberale, Norica Nicolai, precum şi cea a conservatoarelor, Lia Ardelean.

 
Dincolo de elogii şi de mesaje de susţinere a femeilor, social-democratele au fost şi protagonistele unor momente ceva mai tensionate. O nemulţumire a acestora a fost legată de faptul că liderii PSD, Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, au plecat prea devreme de la lucrările Conferinţei. Una dintre participantele la Conferinţă a precizat că mesajele social-democratelor nu au mai putut fi, astfel, auzite de liderii partidului, care au plecat, după ce s-au fotografiat cu mai multe femei din PSD pe holurile Parlamentului. "Este vorba de susţinerea femeilor în partid. După ce câştigă bătălia, dumnealor (bărbaţii - n.r.) sunt în interiorul cetăţii, iar femeile în afara zidurilor cetăţii", a spus social-democrata.

 În cadrul Conferinţei Naţionale, care a durat mai bine de cinci ore, au mai fost votate şi cele 15 vice-preşedinte ale Organziaţiei, precum şi cele 203 membre ale Consiliului Naţional, informează Agerpres.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza