Preşedintele Iohannis nu este de acord cu cotele obligatorii de imigranţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a luat act cu nemulţumire de proiectul înaintat ieri de Comisia Europeană în privinţa cotelor obligatorii de imigranţi.

Adăugat: 10 Septembrie 2015
Ultima actualizare:10 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis nu este de acord cu numărul de refugiaţi repartizaţi României de Comisia Europeană.

Şeful statului spune că ţara noastră va cere cote voluntare la Consiliul European.

Faptul că din partea comisiei s-a lucrat pe un proiect destul de birocratic, nu va duce la o soluţionare a problemei, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

"Mandatul ministrului de interne la Conferinţa JAI este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii. Ceea ce nu considerăm că este o soluţie şi nu considerăm că este oportun să vorbim despre cote obligatorii, calculate într-un mod foarte birocratic, contabiliceşte, aş putea spune", a spus preşedintele.

Autorităţile de la Bucureşti au anunţat că numărul refugiaţilor pe care îi poate primi România este de 1785.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a prezentat ieri un plan de distribuire obligatorie a refugiaţilor în toate ţările Uniunii şi a promis un mecanism permanent de acordare a azilului, în perspectiva unor crize asemănătoare.

Corespondentul Radio România, Cerasela Rădulescu,  transmite că în conformitate cu acest plan, România ar urma să primească 4646 de refugiaţi, în plus faţă de cei 1785 asumaţi iniţial.

Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza