Predoiu condamnă tergiversarea anchetei Microsoft de către Parlament

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, susţine că acordarea termenului de 15 zile de către preşedintele Senatului pentru încuviinţarea urmăririi penale a doi senatori arată o poziţionare ostilă fată de Justiţie.

Adăugat: 2 Octombrie 2014
Ultima actualizare:2 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PDL
trimite pe mail

Predoiu condamnă  orice formă de tergiversare a anchetei din partea Parlamentului.

"Acordarea unui termen de 15 zile de către Preşedintele Senatului pentru încuviinţarea urmăririi penale a doi senatori, sub pretextul studierii de către Comisia Juridică a Senatului a celor 13 volume ale dosarului, arată o poziţionare ostilă fată de Justiţie", afirmă Predoiu într-un comunicat de presă.

El susţine că votul Senatului trebuie să fie simbolic şi automat în favoarea cererii procurorilor, ca un semn clar al voinţei politice de a se afla adevărul întreg cât mai repede.

Predoiu cere preşedintelui Senatului să sprijine Justiţia şi să încuviinţeze urmărirea penală în orice dosar de mare corupţie.

"Cer Preşedintelui Senatului şi tuturor membrilor Senatului să încuviinţeze deîndată cererile procurorilor de începere a urmăririi penale în orice dosar de mare corupţie, indiferent de persoana senatorului cercetat. O astfel de politică nu ar fi doar una de sprijinire a Justiţie, ci şi de restabilire a credibilităţii Parlamentului în ochii cetăţenilor români", precizează Predoiu în comunicatul de presă.

El mai cere  parlamentarilor cercetaţi în orice dosar de corupţie, inclusiv în "Dosarul Microsoft", să demisioneze şi să se pună la dispoziţia Justiţiei renunţând la orice formă de imunitate.

Amintim că, Procurorul General a transmis ministrului Justiţiei, preşedintelui României şi Parlamentului European cererile pentru a putea începe urmărirea penală faţă de  9 foşti miniştri în dosarul cumpărării de licenţe Microsoft pentru sistemul educaţional.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza