Ponta: Nu va veni anul 2013, cu lapte şi miere

USL şi-a prezentat programul de guvernare, cu o zi înainte de demararea campaniei electorale. În mesajul de prezentare a ideilor si soluţiilor Uniunii, Victor Ponta a subliniat că 2013 va fi un an greu.

Adăugat: 8 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Social Liberală şi-a prezentat, joi seara, programul de guvernare, într-o conferinţă care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Potrivit redactorului Radio România, principalele direcţii ale programului USL vizează agricultura, energia, infrastructura şi reindustrializarea ţării.

Soluţia USL, pentru România, este, un model economic bazat pe dezvoltare economică şi coeziune socială.

USL vrea ca în acest fel să activeze investiţiile şi competitivitatea, dezvoltarea infrastructurii şi modernizarea sistemelor publice de educaţie, sănătate şi pensii.

Banii pentru România puternică - spun cei de la USL - vor proveni din stimularea mediului de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă.

Pentru aceasta, va fi simplificată fiscalitatea, prin reducerea impozitării, după cum urmează: reducerea CAS-ului, cu 5 puncte procentuale, pentru angajatori; reducerea TVA, pentru producătorii agricoli, de la 24%, la 9%; impozitarea diferenţiată, în funcţie de venituri, de la 8 %, 12%, până la 16% maxim.

Obiectivele USL

►reducerea CAS-ului, cu 5 puncte procentuale, pentru angajatori;

►reducerea TVA, pentru producătorii agricoli, de la 24%, la 9%;

►impozitarea diferenţiată, în funcţie de venituri, de la 8 %, 12%, până la 16% maxim.

► finalizarea autostrăzii Bucureşti - Arad, dar şi autostrăzile Transilvania şi Bucureşti-Ploieşti - Braşov.În mesajul său,  Victor Ponta, a atras atenţia că anul 2013 nu va veni "cu lapte şi miere" şi nu a ascuns că vor veni timpuri grele şi pentru că de la anul România trebuie să înceapă restituirea împrumuturilor făcute de la FMI şi celelalte organisme financiare internaţionale   

"Vreau să spunem adevărul. Nu va veni anul 2013, cu lapte şi miere. Este uşor să spui că reduci de peste tot taxe. Cred că avem obligaţia să fim cu adevărat altfel, să spunem că orice reducere de taxe înseamnă un venit în plus din altă parte, că orice fel de propunere pe care o facem astăzi ca să mai obţinem câteva voturi trebuie pusă în aplicare după 9 decembrie. Vreau să vă propun să fiţi de acord ca programul nostru de guvernare să fie un program realist şi să lăsăm populismul, demagogia pentru cei care au nevoie foarte mare de voturi în perioada următoare. Eu cred că avem nevoie de voturi, dar avem nevoie de realism şi de onestitate în relaţia cu cei care ne votează", a spus Ponta.

Din programul de guvernare al USL

►stimularea mediului de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă.

►compensarea medicamentelor, cu 90%, pentru pensionarii cu pensii de sub 1000 de roni.

►pensiile vor fi indexate, conform legii în vigoare, în limitele bugetului;

► în mediul rural:campusuri şcolare şi liceeUSL doreşte, în următorii patru ani, să finalieze autostrada Bucureşti - Arad, dar şi autostrăzile Transilvania şi Bucureşti-Ploieşti - Braşov.

Social-liberalii mai vizează şi depolitizarea jusiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să administreze bugetul sistemului judiciar.

În plan social, USL propune compensarea medicamentelor, cu 90%, pentru pensionarii cu pensii de sub 1000 de roni.

De asemenea, pensiile vor fi indexate, conform legii în vigoare, în limitele bugetului; iar pentru mediul rural, social-liberalii vor să înfiinţeze campusuri şcolare şi licee, astfel încât să asigure copiilor, de pe o rază de până la 15 kilometri, servicii de educaţie.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza