PNL şi PDL vor comisie de anchetă pentru declaraţiile privind "ofiţerul acoperit"

Deputaţii liberali şi democrat-liberali vor anchetă parlamentară pentru declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora printre candidaţii la prezidenţiale ar exista şi un ofiţer sub acoperire.

Adăugat: 11 Septembrie 2014
Ultima actualizare:11 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Tinel Gheorghe, liderul deputaţilor PDL
trimite pe mail

Deputaţii PNL şi PDL propun înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să vizeze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, conform cărora printre candidaţii la prezidenţiale ar exista şi un ofiţer sub acoperire.

Liderul deputaţilor PDL , Tinel Gheorghe spunea că săptămâna viitoare va fi depusă, la Camera Deputaţilor, cererea privind crearea acestei comisii, apreciind că este de datoria Parlamentului să clarifice lucrurile în acest caz.

"În temeiul articolului 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cele două grupuri parlamentare vor iniţia marţi în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor sub semnătura a minim 50 de deputaţi din ambele grupuri sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă", a spus Tinel Gheorghe într-o conferinţă de presă comună cu liderul deputaţilor PNL, George Scutaru.

Tinel Gheorghe mai spunea că audierile nu ar dura mai mult de 2 săptămâni, astfel încât la finalul acestora persoana la care a făcut referire Şeful statului, să nu mai poată candida la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat  că, cel puţin unul dintre candidaţii la alegerile din această toamnă, ar fi fost ofiţer sub acoperire al serviciilor secrete.

Preşedintele a spus într-o emisiune la televiziunea B1 că ştie despre cine este vorba şi a avertizat că va face această dezvăluire în cazul în care candidaţii nu îşi vor completa CV-ul înainte de a-şi depune candidatura pentru preşedinţie.

"Am obligaţia s-o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperiţi şi aşa mai departe, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi. Nu spune nimeni s-o facă Serviciul că n-are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia s-o facă", a spus preşedintele.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza