PNL, în dezacord cu intenția PSD de a elimina peste 100 de taxe nefiscale

Liberalii resping intenţia PSD de a elimina peste 100 de taxe nefiscale începând cu 1 ianuarie 2017, modificări prevăzute într-un proiect de lege iniţiat de social-democraţi.

Adăugat: 13 Octombrie 2016
Ultima actualizare:13 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolăescu, liderul deputaților PNL arhiva
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL, Eugen Nicolăescu, susţine că aceste taxe sunt, de fapt, nişte tarife stabilite, prin legi speciale, după care funcţionează anumite instituţii.

"Ei vorbesc de taxe parafiscale. Acestea se numesc tarife, tot conform legii. Nu se numesc taxe. Şi ele sunt stabilite de diverse autorităţi cărora li s-a permis, prin legi speciale, să fixeze asemenea tarife pentru: funcţionarea lor, chipurile, mai bună, pentru realizarea unor servicii de mai bună calitate etc, etc, etc. Noi, PNL-ul, am spus că vrem să le reducem la jumătate, pentru că, fără o evaluare serioasă, putem lăsa anumite instituţii să nu mai funcţioneze, că nu mai au din ce. Pentru că trebuie să fie ori cu bani din buget, ori, dacă nu, nu mai au din ce funcţiona acele instituţii", a explicat el.

În opinia lui Eugen Nicolăescu, prin eliminarea taxe radio-tv, PSD urmăreşte să subordoneze financiar şi să pună presiune pe cele două instituţii publice de media, înainte de începerea campaniei electorale.

Eugen Nicolăescu a mai afirmat că legea de organizare şi functionare ar trebui modificată în aşa fel încât membrii Consiliilor de Administraţie sa fie numiţi pe criterii profesionale, şi nu politic.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza