PNL face recurs la Curtea Supremă pe tema alegerii primarilor dintr-un singur tur

Partidul Național Liberal ia act de decizia Curții de Apel București de a refuza transmiterea către Curtea Constituțională a sesizării de neconstituționalitate depusă cu privire la organizarea alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin.

Adăugat: 15 Aprilie 2016
Ultima actualizare:15 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul PNL a fost transmis azi, într-un comunicat al partidului.

Potrivit documentului, liberalii precizează că îşi vor continua demersul.

"Precizăm că în acest caz vom folosi instrumentul recursului la Înalta Curte de Casație și Justiție în termenul prevăzut de lege.Sperăm ca dezideratul revenirii la formula alegerii primarilor în două tururi de scrutin să fie atins cât mai curând și să ajungem, astfel, la momentul de maturitate al societății românești. Actuala normă, pe care o apreciem nedreaptă, trebuie corectată cât mai curând de actualul Parlament sau în viitorul mandat legislativ", se arată în comunicat.

Liberalii explică demersul prin faptul că doresc să obţină un răspuns clar din partea CCR.

"Demersul PNL a vizat obținerea unui răspuns clar din partea singurei instituții din stat care are atributul de a face acest lucru, respectiv Curtea Constituțională, cu privire la situația permisă în acest moment de legea electorală. Un primar poate obține mandatul cu votul unei minorități și să-l exercite în pofida neîncrederii exprimată, prin vot, de o majoritate a celor care și-au exprimat opțiunea", mai arată comunicatul.

"Din acest punct de vedere, ne exprimăm regretul cu privire la imposibilitatea de a obține un răspuns îndreptățit asupra constituționalității ori a neconstituționalității modului de alegere a primarilor, fapt pentru care asupra scrutinului din 5 iunie rămâne o urmă de îndoială justificată", mai susţine PNL în documentul de presă.

Comunicatul integralAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza