Petrescu: Din 2016 va exista un nou mod de taxare a resurselor naturale

Ministrul Finanţelor anunţă că autorităţile lucrează la un proiect privind taxarea resurselor naturale, care a fost discutat cu FMI.

Adăugat: 27 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor. Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Sistemul actual de redevenţe pentru resursele naturale ale României va fi prelungit un an, iar de la 1 ianuarie 2016 va fi introdus un nou mod de taxare, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, într-un interviu acordat Agerpres.

Noul mod de taxare a fost elaborat împreună cu specialişti în domeniu, după ce au fost solicitate informaţii şi cu privire la implementarea sistemelor de taxare a resurselor naturale de către alte state, şi a fost discutat cu Fondul Monetar Internaţional, a precizat Petrescu.

La acest moment, există pregătit un proiect de lege privind acest nou mod de taxare a resurselor, iar joi încep consultările cu companiile din domeniu.

Ministrul Finanţelor spune că s-a dorit să existe suficient timp pentru consultări cu companiile, mediul de afaceri, societatea civilă, pentru dezbateri în Parlament, astfel încât să existe predictibilitate fiscală.

Intenţia autorităţilor este ca acest nou mod de taxare să fie aplicat pentru o perioadă de 10-15 ani.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza