Peste 100.000 de anagajați din sănătate intră în grevă

Protestele au început încă din septembrie, iar ultima rundă de negocieri, între conducerea ministerului şi reprezentanţii sindicaliştilor, a avut loc vineri, fără succes.

Adăugat: 30 Octombrie 2016
Ultima actualizare:30 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Federaţia Sanitas anunţă că peste 100 de mii de angajaţii din Sănătate vor intra luni dimineaţa în grevă generală.

Protestele au început încă din septembrie, iar ultima rundă de negocieri, între conducerea ministerului şi reprezentanţii sindicaliştilor, a avut loc vineri, fără succes.

Sindicalişti îşi pun speranţa acum în Parlament, unde se poate modifica ordonanţa privind salarizarea bugetarilor, a aflat reporterul Radio România Actualităţi, Marilena Frâncu, de la liderul Federaţiei Sanitas.

Sindicaliştii susţin că vor renunţa la greva generală doar în situaţia în care amendamentele propuse de ei la Ordonanţa 20 vor trece de cele două comisii din Parlament, luni, şi vor fi votate de plenul Camerei Deputaţilor.

"Această ordonanţă a produs modificări şi inechităţi, altele decât cele existente, între colegii noştri. Pe funcţii, clinic, neclinic, sunt diferenţe, pentru că aşa le crează legea, dar să dai 12 milioane, aproape un salariu minim, mai mult unui coleg, din clinic să spunem, decât cel din neclinic, ea era de 2 milioane, de 3 milioane. Să nu spunem că nu trebuie să fie o diferenţă, dar ele au fost acutizate şi mărite datorită acestei Ordonanţe 20", a spus Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Conducerea Federaţiei Sanitas susţine că pacienţii nu vor fi afectaţi de grea generală, astfel că în spitale şi clinici se va lucra cu o treime din personal, asigurându-se urgenţele.

"Cred că ne apropiem undeva de 50 - 60 mii de oameni, care, în toată ţara, îşi vor manifesta nemulţumirea, ori în curtea spitalului, ori în faţa secţiilor. Pacienţii nu vor fi afectaţi. Operaţiile vor decurge în ritmul normal pentru urgenţe şi pentru cei care vin în urgenţă şi au nevoie de îngrijiri medicale, iar ceilalţi colegi care rămân îşi vor asuma şi pentru ceilalţi să facă tratamentul, să vorbească cu bolanvii, să-i îngrijească, sau, dacă este nevoie, să intervină împreună cu medicul şi echipa medicală acolo unde este nevoie", a susținut Leonard Bărăscu.

Federaţia Sanitas cuprinde peste 100 mii de angajaţi din toate categoriile de personal din Sănătate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza