Personalităţi şi oameni simpli aduc un omagiu Reginei Ana

Personalităţi, dar şi oameni simpli au început deja să depună flori în faţa Palatului Regal din capitală, sau să scrie în cărţile de condoleanţe.

Adăugat: 2 August 2016
Ultima actualizare:2 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Palatul regal din Bucureşti. Foto: Daniela Mănuţă
trimite pe mail

Casa Regală a deschis astăzi trei cărţi de condoleanţe în memoria Reginei Ana, care a încetat din viaţă ieri, la 92 de ani.

Două dintre ele sunt în capitală şi una la Castelul Peleş din Sinaia.

Personalităţi, dar şi oameni simpli au început deja să depună flori sau să scrie în cărţile de condoleanţe.

În faţa Palatului Regal din capitală sunt depuse buchete de flori şi aprinse câtva lumânări.

De altfel, aici este deschisă şi o Carte de Condoleanţe, precum şi la Palatul Elisabeta şi la Castelul Peleş, unde oamenii pot veni să scrie mesaje pentru Casa Regală.

Cei cu carea vorbit reporterul RRA, Daniela Mănuţă,  au descris-o pe Regina Ana ca pe o femeie simplă.  

"O femeie foarte serioasă, foarte directă. I-a fost alături lui Mihai şi asta a contat. Femeie dreaptă".

"Am văzut-o de câte ori a venit în ţară, mai ales după '89. În primul rând, o simplitate egală cu a mea, în al doilea rând, mi s-a părut de o bunătate extraordinară faptul că şi-a crescut copiii cu atâta demnitate şi a răbdat cu atâta demnitate".

"Un model de eleganţă, de majestate. Condoleanţe şi sunt convins că nu sunt singurul cere le împărtăşeşte şi durerea şi tristeţea", au spus oamenii vevniţi să scrie mesaje pentru Casa Regală.

"Regina Ana a iubit România, a vorbit mereu frumos despre ţară şi despre poporul ei",  a declarat academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, care a venit în această dimineaţă la Palatul Elisabeta.

Şi directorul Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, a adus o jerbă de flori la Palatul Elisabeta şi a transmis Familiei Regale regretele sale şi a reamintit de faptul că Regina Ana a fost voluntar al Crucii Roşii.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza