PDL cere demisia ministrului Ioan Rus

PDL cere demisia ministrului de Interne pentru atitudinea privind mini-recensământul la sate.

Adăugat: 5 August 2012
Ultima actualizare:5 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda a cerut, duminică, demisia ministrului de Interne, Ioan Rus, pentru atitudinea publică pe care acesta a avut-o în legătură cu "mini-recensământul" în mediul rural.

"Cerem ca ministrul de Interne, Ioan Rus, să demisioneze imediat. A fost în afara oricărui profil de ministru de Interne al Uniunii Europene. A spus public, în faţa a 22 de milioane de români, că mini-recensământul în mediul rural se rezumă la primari şi la doi-trei oameni vajnici care o întreabă pe ţaţa Maria dacă Vasile e acasă. Iar dacă ţaţa Maria spune că nu e acasă şi e plecat în străinătate, acest cetăţean european îşi pierde dreptul de vot. Aceasta este atitudine de ministru de Interne? Noi spunem că nu şi domnul ministru Rus trebuie să plece", a declarat prim-vicepreşedintele PDL, într-o conferinţă de presă.

Cezar Preda susţine că Guvernul nu doreşte recunoaşterea rezultatului democratic al referendumului şi încearcă să intervină în procesul de actualizare a listelor electorale permanente cu o "ilegalitate", un "mini-recensământ ad-hoc".

El le-a explicat guvernanţilor, în numele PDL, ce presupune actualizarea listelor electorale permanente.

"Introducerea pe listele permanente a românilor care au împlinit 18 ani şi care au fost omişi, scoaterea de pe liste a celor care au murit şi, eventual, nu au fost scoşi de pe aceste liste, scoaterea de pe listele electorale a celor care şi-au pierdut cetăţenia română. În schimb trebuie adăugaţi toţi cei care au dobândit cetăţenia română, toţi cei care au dublă cetăţenie. Orice altă modificare în listele electorale permanente, orice altă iniţiativă din parte Guvernului Ponta este ilegală, inutilă şi ilegitimă", a mai spus Cezar Preda.

"Antonescu să-i spună lui Ponta dacă îi e frică de tensiuni sociale"

Cezar Preda a declarat că preşedintele interimar Crin Antonescu trebuie să-i spună premierului Victor Ponta dacă îi este frică de tensiuni sociale şi nu opoziţiei sau preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

"De tensiuni sociale nu se poate face responsabil un om care nu are prin atribuţiile de serviciu pârghii şi putere să schimbe viaţa românilor. Aceasta e atribuţia Executivului. Domnul Antonescu, dacă îi e frică de tensiuni sociale, să i-o spună lui Ponta, nu nouă şi nu preşedintelui ales, Traian Băsescu", a spus Cezar Preda.

Cezar Preda a arătat că protestele din luna ianuarie au fost la un număr de 10-20 de ori mai mic decât îl "umfla" Crin Antonescu.

El a precizat că nu se justifică faptul ca un om politic responsabil, care are în mâna sa destinele unei ţări, să pronunţe termeneul "tensiuni sociale" când nu e cazul.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut, sâmbătă, că România risca să înregistreze, în toamnă, violenţe sociale mai grave decât cele de la începutul anului, dacă suspendarea lui Traian Băsescu şi referendumul de demitere nu ar fi avut loc în acest moment.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
5 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza