Patronii Clubului Colectiv, acuzaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă

Cei trei acţionari ai clubului "Colectiv", reţinuţi aseară de procurori, urmează să fie prezentaţi astăzi instanţei cu propunerea de arestare preventivă sub acuzaţia de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Adăugat: 3 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Între timp, Parchetul a furnizat şi primele informaţii oficiale privind cauzele incendiului care, potrivit datelor preliminare, s-ar fi declanşat de la un spectacol pirotehnic desfăşurat în condiţii improprii, pe fundalul supraaglomerării localului.

Procurorii Parchetului General spun ca incendiul din Clubul "Colectiv" s-a produs din cauză că cei trei administratori au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă, precizează reporterul RRA.

Alte minusuri sunt lipsa căilor de evacuare în caz de urgenţă şi focul de artificii în interiorul clubului, deşi acolo erau materiale uşor inflamabile şi ieftine.

Anchetatorii mai spun că, luând în considerare împrejurările în care a fost comisă fapta, după cum arată probele obţinute până în prezent, se relevă forma de vinovăţie a culpei şi nu a intenţiei.

Primii suspecţi din dosar, patronii clubului, sunt acuzaţi de ucidere şi vătămare din culpă. Procurorii Parchetului General, după preluarea dosarului, au schimbat încadrarea care iniţial viza infracţiuni de omor calificat şi distrugere calificată.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
3 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza