Parchetul a început urmărirea penală în cazul polițistului Bogdan Gigină

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier în care a fost implicat polițistul Bogdan Gigină.

Adăugat: 25 Octombrie 2015
Ultima actualizare:25 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în urmă cu cinci zile, în timp ce însoţea pe motocicletă coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Anchetatorii au efectuat deja cercetarea la faţa locului şi autopsia medico-legală şi au ridicat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul Bogdan Gigină, decedat în urmă cu cinci zile, pe bulevardul Ştirbei Vodă din capitală.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se mai precizează că au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori oculari aflaţi în zonă.

De asemenea, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti le-au fost solicitate actele normative care stabilesc regulile de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, precum şi date despre componenţa coloanei la momentul incidentului.

A fost solicitată şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului. Audierile martorilor vor continua în zilele următoare, când va fi dispusă şi o expertiză tehnică legată de vehicul şi de dinamica producerii accidentului.

COMUNICATUL Parchetului General

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat, la 20 octombrie 2015, cu privire la un accident rutier produs la aceeaşi data, în Bucureşti, soldat cu decesul numitului G.B.C. (agent de poliţie), pe rolul acestei unităţi de parchet fiind constituit un dosar având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.

Până în prezent, în cauză au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca unitate de parchet întâi sesizată, efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus menţionată, iar în situaţia în care vor rezulta indicii care să atragă o altă competenţă, se va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale incidente.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza