Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Autorităţile române să facă o prioritate din vaccinarea copiilor

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Zsuzsanna Jakab, le recomandă autorităţilor române să facă o prioritate din vaccinarea copiilor.

Adăugat: 28 Aprilie 2017
Ultima actualizare:28 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Responsabilul OMS a mers în această dimineaţă în cabinetul unui medic de familie din oraşul ilfovean Chitila, unde a subliniat importanţa imunizării pentru a evita epidemiile: 

"Este o situaţie interesantă pe care o aveţi în România şi în momentul de faţă trebuie să creştem acoperirea vaccinării din România, aşa încât să ajungă la nivelul recomandat de OMS, de 95%. De asemenea îmi face plăcere să observ că este un angajament al primului-ministru şi al ministrului sănătăţii pentru a rezolva această problemă din România, din prezent. Să le explicăm beneficiile vaccinării şi să îi convingem că această vaccinare este cel mai bun dar pe care îl pot oferi copiilor lor la început de viaţă", a îndemnat Suzsanna Jakab. 

Medicul Daniela Ştefănescu a reclamat insuficienţa dozelor de vaccin din ultima perioadă şi a atras atenţia că, în aceste condiţii, imunizarea copiilor este lăsată la latitudinea medicilor de familie.

"De la începutul anului 2017 şi până în prezent nu am mai primit vaccin de la Direcţia de Sănătate Publică decât cu picătura. Judeţul Ilfov a fost cred că printre primele judeţe care şi-a epuizat stocurile. În plină epidemie de rujeolă în luna februarie şi în luna martie nu am primit nicio doză, iar în luna aprilie am primit două doze. DSP a primit, prin redistribuire de la Bucureşti, 200 de doze pentru 154 de medici; o doză sau maxim două pe medic. Cum am împărţit? M-am întrebat şi eu şi i-am întrebat şi pe ei: cum aleg cei doi copii pe care să-i vaccinez. Am ales pe cei ai căror părinţi au fost foarte insistenţi vizavi de această cerinţă", a explicat :  Daniela Ştefănescu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza