Nou atentat în Turcia. Cel puţin 30 de morţi

În Turcia, cel puţin 30 de oameni au fost ucişi aseară într-o explozie, care a avut loc în timpul unei petreceri de nuntă în oraşul Gaziantep din sud-est, în apropierea frontierei cu Siria.

Adăugat: 21 August 2016
Ultima actualizare:21 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproape o sută de oameni sunt răniţi.

Explozia, care s-a auzit în tot oraşul, a avut loc în jurul orei 23:00, după ce petrecerea s-a extins şi în stradă.

Guvernul turc a spus că a fost un atac terorist.

Nicio grupare nu l-a revendicat încă, dar preşedintele Erdogan a estimat că autorii atentatului sunt probabil jihadiştii organizaţiei Stat Islamic.

El a apreciat într-un comunicat că nu este nicio diferenţă între predicatorul în exil Fethullah Gülen, acuzat că a pus la cale puciul eşuat din iulie, militanţii speratişti kurzi şi gruparea Stat Islamic.

În ultimul an, Turcia a fost lovită de o serie de atacuri comise atât de jihadişti, cât şi de gherila kurdă. Aseară, bomba a fost detonată într-o zonă a oraşului cu o mare concentraţie de kurzi.

De altfel, numeroşi kurzi participau la nuntă, unde erau mulţi copii şi femei. Gaziantep este un oraş de peste 700 de mii de locuitori, situat la circa 60 de kilometri de graniţa cu Siria.

Acolo au ajuns mulţi refugiaţi sirieni care fug de războiul din ţara lor, printre ei strecurându-se şi un număr semnificativ de terorişti.

Atacul a avut loc după ce ieri premierul turc Binali Yildirim a anunţat că Turcia vrea să-şi asume un rol mai activ în soluţionarea crizei din Siria.Autor:
Cristian Bâcâin
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza